PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Lazio - Juventus
1, 0

Po sinočnjem remiju Napolija v Milanu je Juventus še bližje drugemu zaporednemu naslovu prvaka. Na zadnjih sedmih tekmah potrebuje le še 10 točk, če pa predvidevamo, da Napoli na bo zmagal na vseh preostalih šestih tekmah, je ta številka še manjša. Stara dama zato danes niti ne potrebuje nujno zmage in bo lahko tudi s točko povsem zadovoljna. Tudi Laziu ne bo manjkalo motiva, saj so Rimljani v hudem boju z Romo, Interjem in tudi Udinesejem za peto mesto, ki še zagotavlja igranje v evropski ligi. Čeprav imajo nekaj težav s poškodbami in kaznimi igralcev, bodo nogometaši Lazia zagotovo trd oreh za Juventus, ki ima po dveh prepričljivih porazih proti Bayernu zagotovo še nekaj grenkobe v ustih. (6/10)

Nogomet - Irska – Premier

St.Patrick - Shelbourne
1

St. Patrick je na zadnjih štirih tekmah trikrat zmagal z 1:0, enkrat pa izgubil z 1:2. Slabo formo napadalcev bo lahko popravil danes, ko gosti Shelbourne, ki je v prvih sedmih krogih zbral le točko, ob tem pa imel porazno gol razliko 2:14. Jasno je, da se bodo gostje verjetno do konca sezone borili za obstanek, St. Patrick pa bo skušal izboljšati lansko tretje mesto in si znova priboriti igranje v Evropi. Glede na kvalitetno razliko med moštvoma, bi bilo vse razen domače zmage veliko presenečenje. (7/10)

Tenis - ATP - Monte Carlo

Čilič M.-Zeballos H.
1

Hrvat je letos v kar dobri formi, kar je pokazal tudi z zmago na turnirju v Zagrebu, nazadnje pa je v Miamiju ugnal Isnerja in Tsongaja, v četrtfinalu pa klonil šele proti Murrayju. 11. igralec na svetovni lestvici ne bi smel imeti prevelikega dela v prvem krogu v Monaku, kjer ga čaka Argentinec Zebalion, 39. igralec na svetu, ki v zadnjih mesecih ni pokazal ravno dobrih predstav, febraurja ga je premagal tudi Aljaž Bedene, ki se s Čilićem vendarle še ne more primerjati. (7/10)

Košarka - ZDA - NBA

Phoenix - Houston
2

Redni del sezone v NBA se končuje, nekaj moštev pa se še krčevito bori za boljša mesta pred končnico. Eno od teh je Houston, ki ima dve tekmi pred koncem enak izkupiček kot Golden State, gre pa za boj za šesto mesto na zahodu, ki je precej ugodnejše od sedmega, zato motiva košarkarjem raket na zadnjih dveh tekmah ne bo manjkalo. Prvo nujno zmago morajo doseči danes proti že davno odpisanemu Phoenixu, ki bo v teh zadnjih krogih verjetno priložnost za igro ponudil tudi nekaterim rezervistom, vse skupaj pa se bo verjetno končalo z visokimi porazi. (7/10)