Čeprav je Krim prvi polčas tekme v Larviku dobil s sedmimi zadetki prednosti, je bilo jasno, da norveška ekipa ni tako slaba. Že v drugem se je pokazalo, da je Krim vendarle ranljiv, še bolj pa je bilo to vidno v Stožicah. Larvikov trener Ole Gustav Gjekstad je na drugi tekmi pripravil drugačno taktiko kot za prvo. Tako na primer v obrambi ni igrala Anja Edin, ki jo je Susann Müller v Larviku zlahka »vozila« v igri ena na ena. Norvežanke so igrale globoko in agresivno obrambo 6-0 z izpadanjem ter uspešno prekinjale igro nasprotnic. V napadu glede na prvo tekmo ni bilo bistvenih sprememb, skoraj vse žoge, ki so jih Larvikove igralke vrgle na gol, pa so končale v mreži gostiteljic. Krim ni izkoriščal igre na krožno napadalko, poleg tega pa je v napadu izgubljal preveč žog, kar so tekmice kaznovale s hitrimi (pol)protinapadi.

S tribune je bilo videti, da v domači ekipi ni bilo prave energije, žara in borbenosti, čeprav jim želje ni mogoče oporekati. Ne vem, ali so bila dekleta v krču ali pa so se bale samih sebe... Podcenjevanje po zmagi na Norveškem? Mogoče, čeprav se to ne bi smelo zgoditi. Tudi moja generacija je na evropskih tekmah zaostajala za sedem, osem zadetkov, a nam je potem uspelo izničiti razliko. Ker smo se zavedale, da gre za polfinale ali finale, ko je treba iti na glavo. Tudi zato mi ni jasno, kaj se je v soboto dogajalo v glavah Krimovih igralk. Obramba je bila slaba in tudi vratarka Grubišićeva ni bila na ravni prejšnjih tekem, čeprav je jasno, da ne more ona vedno reševati ekipe, kajti svoj delež mora prispevati tudi obramba.

Krim je z uvrstitvijo v polfinale sicer izpolnil cilj, vendar ostaja precej grenkega priokusa. Ko si enkrat med štirimi v Evropi, skušaš finale zgrabiti z obema rokama. Toda za takšen dosežek moraš vse storiti maksimalno na obeh tekmah, Krim pa je to naredil samo na eni. Po izpadu iz lige prvakinj se je treba že zdaj obrniti proti naslednji sezoni in nadaljevati delo iz letošnje. Prepričana sem, da bomo vendarle še doživeli kakšen Krimov nastop v finalu lige prvakinj.

Anja Frešer je nekdanja rokometašica in reprezentantka.