Ko so se krimovke prvič uvrstile v finale, je bil trener zdaj že pokojni Vinko Kandija, za naslednja štiri pa je poskrbel Tone Tiselj. »Letošnja sezona je povsem drugačna, kot so bile takratne. Tako v igralskem kadru kot v klubu nasploh postavljamo večino stvari na novo, poleg tega pa imamo letos neverjetno veliko smole s poškodbami in boleznimi. Razlika je tudi glede igralskega kadra: nekoč smo imeli okostje zgrajeno in smo nove igralke le dodajali, v tej sezoni pa je večina igralk novih. Zaradi različnih razlogov je delo zdaj drugačno, saj je več improvizacije, v preteklosti pa smo imeli vse načrtovano od prvega do zadnjega dneva sezone. Ko smo bili prvaki, smo bili zares telesno, psihološko in organizacijsko najboljša ekipa v Evropi,« se spominja Tone Tiselj, ki je od štirih finalov dobil dva: leta 2001 je bil boljši od Viborga s skupnim izidom 47:41, leta 2003 pa od Valencie s 63:58.

Tisljeva ekipa je prejšnjo soboto na Norveškem zmagala le z dvema zadetkoma razlike, čeprav je ob polčasu vodila že s sedmimi (16:9). »Mogoče je bila naša predstava v Larviku na prvi pogled najboljša v tej sezoni, a ko smo si natančno pogledali posnetek, smo ugotovili, da je bila daleč od tega. Zaradi nekaterih igralk in pomanjkljivih zadev v naši igri sem bil zelo jezen. Katerih? Ne, tega ne bom povedal. Lahko rečem le, da smo v nekaterih delih igre delali neverjetne napake, ki si jih ne smemo več dovoliti in privoščiti,« ostaja skrivnosten Tiselj, ki danes spet ne bo mogel računati na Švedinjo Linneo Torstensson, medtem ko bodo načete Andrea Penezić, Susann Müller in Marina Vergeljuk znova stisnile zobe in zaigrale v Stožicah, v katerih klubsko vodstvo pričakuje več kot 5000 gledalcev.

Krimov trener se dobro zaveda, da sta dva zadetka prednosti majhen kapital in da takšna razlika še ne zagotavlja napredovanja v finale. »Čeprav je naša ekipa na novo sestavljena in je za večino igralk to prvi evropski polfinale, sem prepričan, da so igralke dovolj zrele, da se zavedajo tega. In da se zavedajo, da je plus dva lahko tudi velika past, če bi padle pod vpliv navijačev in medijev. Le za primer: ko je Bayern v osmini finala nogometne lige prvakov v gosteh premagal Arsenal s 3:1, je trener nemškega kluba Jupp Heynckes opozarjal na nevarnost, da njegovi igralci padejo pod vpliv navijačev in medijev, češ da so že v četrtfinalu. Bayern je potem doma izgubil z 0:2 in se komaj rešil izpada,« opozarja Tiselj.

»Krim je v tej sezoni dokazal, da je kandidat za naslov prvaka Evrope. Igralke se zavedajo, da lahko enakovredno igrajo proti vsaki ekipi tudi v gosteh. Za moja dekleta je polfinale nagrada za vse, kar so preživele v letošnji sezoni. Toliko težav, kot smo jih imeli letos, v trenerski karieri še nisem doživel,« dodaja Tiselj. Tudi če se bo Larvikov trener Ole Gustav Gjekstad odločil za tesno pokrivanje Andree Penezić, se Tiselj tega ne boji: »Letos smo odigrali že nekaj tekem, na katerih so jo nasprotnice tesno pokrile in jo skušale odrezati. Imamo recept, kako 'osvobajati' Andreo. A ne verjamem, da bo Larvik spremenil tradicionalno obrambo 6-0, verjetno bo le malce bolj poglobljena na Penezićevi.«