Prevalje. Vodstvo Osnovne šole Franja Goloba na Prevaljah je celjskim kriminalistom poslalo ovadbo zoper Tatjano Grahovac, pomočnico ravnateljice omenjene šole, ki je bila prej dolga leta ravnateljica vrtca, po združitvi šole in vrtca pa kot pomočnica zadolžena za vrtec. Grahovčevo, ki je tudi vidna članica Državljanske liste in se je na državnozborskih volitvah potegovala za poslanski stolček, naj bi sumili prisvajanja denarja in poneverbe. Natančneje, ovadbo naj bi spisala in kriminalistom poslala ravnateljica Mira Hancman, za to pa naj bi se odločila, potem ko je, kot trdijo naši viri, Grahovčevo nekdo zatožil.

Prisvajala naj bi si denar od smučarskega tečaja

Hancmanove nam včeraj ni uspelo priklicati, da bi sama pojasnila razloge za svojo odločitev. Ves dan je bila nedosegljiva tudi Grahovčeva, ki naj bi jo ovadba prizadela in šokirala.

Zelo presenečen pa je tudi prevaljski župan Matic Tasič. Kot nam je dejal, je ob tej novici ostal brez besed. »Kot sem seznanjen, naj bi Grahovčevi očitali, da naj bi si prisvojila denar od smučarskega tečaja, ki smo ga financirali tako mi, torej občina, kot tudi starši otrok, ki so se tečaja udeležili. Nekaj denarja, pač glede na socialni status, so namreč za tečaj morali prispevati tudi starši. Kaj natančno se je v resnici dogajalo, bodo seveda morali raziskati ustrezni organi. Absolutno sem za to, da se stvari najprej raziščejo in se šele nato nekoga obsoja. Seveda pa je to hudo, ugled šole je okrnjen in garati bomo morali, da bomo ta madež izbrisali,« pravi Tasič.

Nekateri mediji so navedli, da naj bi Grahovčeva denar, potem ko so na šoli že ugotovili, kaj se je zgodilo, sicer vrnila s pričakovanjem, da se bo vse poleglo. A sumov in indicev o vprašljivi zakonitosti delovanja pomočnice ravnateljice naj bi bilo še veliko več.

Občina bo od šole zahtevala poročilo

Kot je še dejal Tasič, bodo od vodstva šole terjali ukrepe, še posebej če se bo izkazalo, da so sumi o prisvajanju denarja in ponarejanju upravičeni, občina pa bo od šole zahtevala tudi natančno poročilo o porabi vseh finančnih sredstev, ki jih je občina doslej namenila za različne aktivnosti. »Mi sicer precej financiramo, gre za nadstandard, ki ga druge občine že zdavnaj ne ponujajo več. Tu in tam pa morajo za kakšno aktivnost prispevati denar tudi starši,« je še dejal Tasič.

Viri, ki Grahovčevo zelo dobro poznajo, pa menijo, da gre za dokaj nenavadne očitke, sploh pa naj bi šlo v tem primeru za drobiž, ki ni vreden omembe. »Grahovčeva je izjemno aktivna in delovna tako na družabnem kot kulturnem področju, kjer dela povsem prostovoljno. A nekomu je bila očitno trn v peti, drugače si tega ne znam razlagati,« pravijo mnogi. Na to, da je Grahovčeva priljubljena, kaže tudi dejstvo, da je ravno letos predlagana za dobitnico najvišjega priznanja občine Prevalje.