Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Evroliga

Real Madrid - Maccabi
1

Real Madrid ima letos odlično sezono, zato v Madridu po dolgem času gojijo realne upe na zmago tudi v ligi prvakov. Po prepričljivi zmagi na prvi četrtfinalni tekmi (79:53) bo kraljevi klub poskušal Izraelce ugnati tudi danes, da se bo na vedno zahtevna gostovanja v Tel Aviv odpravil z lepo prednostjo dveh zmag, v primeru izida 1:1 pa bi favorit za napredovanje nemudoma postal Maccabi. Tako zlahka kot na prvi tekmi zagotovo ne bo šlo, a zmaga bi vendarle morala ostati v Madridu. (7/10)

Košarka - Evroliga

CSKA - Caja Laboral (+5)
1

CSKA je lani v finalu zapravil veliko prednost in v zadnjih sekundah nenadejano izgubil lovoriko. Tudi letos so Rusi prvi favorit za končni uspeh, da bi popravili lanski finalni spodrsljaj, pa morajo najprej priti do zaključnega turnirja. V četrtfinalu jim nasproti stoji Caja Laboral, ki je do končnice pokazala kar nekaj odličnih predstav, na prvi tekmi v sredo pa so bili v Moskvi vendarle nemočni (89:78). Tudi danes bodo motivirani Rusi le stežka premagljivi. (6/10)

Košarka - ZDA - NBA

Houston - Memphis
1

Za Houston so tekme do konca rednega dela zelo pomembne, saj se z Golden Stateom boi za šesto mesto na zahodu, kar je vse prej kot nepomembno, saj si nihče v končnici ne želi pomeriti z najboljšima ekipama Oklahomo in San Antoniem, medtem ko šesto mesto prinaša dvoboj s precej bolj premagljivimi LA Clippers. Med Houstonom in GS je le pol zmage razlike in glede na to, da Warriors danes čaka težka tekma proti jezernikom, bi Houston z zmago danes prav lahko skočil na želeno šesto mesto. Rakete so v dobri formi (7-3 na zadnjih 10 tekmah), zato bodo tudi proti Memphisu napadale zmago. (5/10)

Košarka - ZDA - NBA

LA Lakers - Golden State
1

Lakers lovijo zadnji vlak za končnico, kar bo po katastrofalni sezoni celo lep uspeh. Trenutno imajo na osmem mestu le zmago prednosti pred Utahom, zato si na zadnjih treh tekmah, ki jih vse igrajo doma, skorajda ne smejo privoščiti poraza. (6/10)