Kopitar je pred razprodano domačo dvorano v Kaliforniji odigral 21 minut tekme proti ekipi iz Kolorada, v tem času pa zbral pet strelov proti vratom nasprotnika, a nobeden ni našel poti v mrežo. Zato pa se je Hrušičan oddolžil pri izvajanju kazenskih strelov, saj je prav njegov uspešen poskus odločil tekmo.

Sprva ni kazalo, da se bodo kralji, branilci naslova v tekmovanju za Stanleyjev pokal, tako namučili z gosti, saj so po golih Jeffa Carterja, ta je dosegel svoj 24. gol to sezono, pozneje pa je zadel tudi kazenski strel, in Mika Richardsa že v uvodni tretjini povedli z 2:0. Gosti so nato s po enim golom v preostalih dveh tretjinah - zadela sta Paul Stastny in Patrick Bordeleau - izid izenačili, v podaljšku pa zadetkov ni bilo. V "loteriji" kazenskih strelov pa so bili na veselje domačih navijačev boljši kralji.

"V uvodni tretjini smo igrali res dobro. Odlično smo znali raztegniti njihovo obrambo in ni nam bilo težko zadeti. Nato pa smo se kar izgubili. Gosti so malenkost pritisnili in sploh se nismo več znašli na ledu. A ne glede na to smo osvojili dve pomembni točki v boju za končnico prvenstva," je po zmagi dejal junak večera Carter. Vratar Jonathan Quick je ubranil 26 strelov in prišel do svoje 145. zmage v karieri.

"Uvodna tretjina je bila dobra. Tekmo smo odločno začeli, tekmeca v prvi tretjini povsem nadigrali, nato pa popustili. Tega si res ne bi smeli privoščiti," pa je po tekmi dejal Kopitar.

Na preostalih tekmah večera so Buffalo Sabres v domači dvorani z 1:5 klonili proti Montreal Canadiens. Najboljša ekipa vzhodne konference Pittsburgh Penguins, ki si je že zagotovila naslov prvaka atlantske skupine, je gostovala na Floridi in premagala moštvo Tampa Bay Lightning s 6:3. Boston Bruins so z 1:2 doma klonili proti New York Islanders.

Washington Capitals so s 3:1 ugnali Carolina Hurricanes, zmago s 3:1 so v gosteh pri Philadelphia Flyers vknjižili tudi hokejisti Ottawa Senators. Tako kot v Los Angelesu so tudi v Detroitu zmagovalca na tekmi Red Wings - San Jose Sharks odločili šele kazenski streli. Dve točki so domov odnesli gosti iz Kalifornije, ki so po odločilnem zadetku Patricka Marleauja zmagali s 3:2.

Winnipeg Jets, ki se na vzhodu še ogorčeno borijo za nastop v končnici lige NHL, so kar s 7:2 ugnali najslabšo ekipo vzhodne konference Florida Panthers. Na derbiju zahodne konference v smislu odločanja o potniku v končnico so hokejisti Minnesota Wild doma zapravili zmago proti neposrednemu tekmecu St. Louisu, ki je vpisal pomembno zmago v gosteh z 2:0.