Armstrong je po priznanju pri Oprah Winfrey kmalu ostal brez vseh sedmih zmag na Touru, hkrati pa je prejel tudi dosmrtno prepoved nastopanja. A s tem njegovih tegob še ni bilo konec, saj ga številni njegovi nekdanji pokrovitelji tožijo in zahtevajo vrnitev denarja, ki so mu ga izplačali za njegove uspehe, do katerih je prišel na nedovoljen način, zaradi česar so bili razveljavljeni. Gre za milijone dolarjev.

Po poročanju ameriških medijev Armstrong v poskusu zbiranja sredstev prodaja svoje imetje, moral pa je prodati celo svojo hišo v Austinu. Čeprav je bila nepremičnina prvotno ocenjena na slabih 10 milijonov dolarjev, je za svoj dom iztržil »le« 3,1 milijona dolarjev, kupil pa ga je podjetnik Al Koehler, prav tako Teksačan. Armstrong kljub prodaji hiše namerava ostati v Austinu.

»Zadovoljen sem, da je hiša ostala v rokah prebivalca Austina. S pomočjo te hiše lahko za naše mesto storimo kar precej. Zanjo nisem odštel niti približno toliko, kolikor naj bi bila vredna,« pa je po nakupu povedal Koehler.