Zmaga Krima Mercatorja na prvi tekmi je brez dvoma lepa popotnica pred povratnim obračunom, a kot poudarja eden od tvorcev uspeha, strateg Tone Tiselj, je bil to šele prvi polčas polfinala. Tiselj se ob vseh svojih izkušnjah - s Krimom je štirikrat nastopil v finalu lige prvakinj - zaveda, da je lahko zmaga na Norveškem tudi dvorezni meč. Po eni strani lahko uspava njegove igralke, na drugi pa razbremeni tekmice, ki po porazu v domači dvorani "nimajo več česa izgubiti".

"Za vstop v finale potrebujemo dve dobri tekmi. Eno smo že odigrali, druga nas čaka v soboto v Stožicah. Morda se sliši nenavadno, toda s predstavo svojih varovank na Norveškem nisem bil zadovoljen. Ko smo si natančno ogledali posnetke, smo videli, da vse ni bilo tako, kot bi moralo biti. Veliko je bilo neumnih napak in na določene igralke oziroma segmente igre sem kar jezen. Treba bo popraviti te elemente igre, sicer nas lahko Larvik hitro preseneti," pravi Tone Tiselj.

"Larvik je ekipa izkušenih igralk, ki so že osvajale največje trofeje tako na klubskem kot državnem nivoju. Te igralke so bile že velikokrat v podrejeni vlogi oziroma izgubljenem položaju, zato zaostanek dveh zadetkov zanje ni nič novega. Prepričan sem, da bodo v Slovenijo prišle zelo motivirane in odločene, da nadoknadijo zaostanek. A mi se z njimi ne bomo obremenjevali. Moramo gledati na svojo igro; se pravi biti popolnoma zbran vseh 60 minut in ne odstopati od načrtov, ki si jih bomo zastavili pred tekmo," dodaja Tiselj.

"Zagotovo pa je lepo biti tako visoko, predvsem po takšni sezoni, ki je za nami. Polfinale je nagrada za vse nas, hkrati pa nova obveza, saj smo z igrami dokazali, da smo konkurenčni vsem ekipam v Evropi," meni Tiselj.

Krim Mercator je doslej petkrat nastopil v finalu lige prvakinj; osvojil jo je leta 2001 in 2003, trikrat (1999, 2004, 2006) pa je bil za korak prekratek.

Tekmice v morebitnem finalu bodo Ljubljančanke dobile že danes. Povratna tekma med madžarskim Györom in romunsko Valceo je na sporedu ob 19. uri, zmago na prvi tekmi pa so slavile Madžarke (24:22).

Tekmo v dvorani Stožice - vstop bo prost - bosta sodili francoski sodnici, sicer dvojčici Charlotte in Julie Bonaventura, ki sta v Londonu 2012 kot prvi ženski sodili finale olimpijskega turnirja.