Juventus je zadnji dve sezoni daleč najboljša ekipa na Apeninskem polotoku, kljub temu pa jo je münchenski Bayern na obeh tekmah polfinala nogometne lige prvakov nadigral ter jo iz tekmovanja izločil s skupnim izidom 4:0.

»Ne vidim nobenega italijanskega kluba, ki bi v naslednjih letih lahko osvojilo ligo prvakov,« je brez dlake na jeziku dejal Conte in opozoril, da italijanski klubi ne morejo več finančno tekmovati z velikani kot so Barcelona, Real Madrid, z obema kluboma iz Manchestra, Bayernom in Paris Saint-Germainom.

»Na smeh mi gre, ko slišim ljudi praviti, da rabimo le tri ali štiri nove igralce, da zmagamo v ligi prvakov. Italijanski nogomet je obstal in to mora skrbeti prav vse. Le kdaj je nazadnje italijanski klub zaigral v polfinalu? Vsi moramo stopiti skupaj. Tu mislim predvsem na klube, navijače, medije in institucije,« je svojo rešitev italijanskega nogometa predstavil 43-letnik.

Z ugotovitvami Conteja se strinja tudi zdaj že upokojeni predsednik Juventusa Giuseppe Marotta, ki meni, da je treba besede trenerja jemati nadvse resno. »Dobički klubov kot je Bayern so še enkrat višji kot tisti od AC Milana, Interja ali Juventusa. Takšni klubi si lahko privoščijo nakup igralca za 40 milijonov evrov, medtem ko morajo italijanski za ta denar pripeljati vsaj tri ali štiri nogometaše. Juventus je z izgradnjo svojega stadiona na dobri poti, medtem ko so ostali klubi v Serie A še vedno v podrejenem položaju.«