Mešane dvojice so posebna disciplina kerlinga, v kateri ekipo sestavljata zgolj dva igralca - moški in ženska. Drugačna so tudi pravila. Na začetku igre se predhodno postavita dva kamna - eden v center hiše in drugi pred hišo. Ekipa podaja po pet kamnov v eni igri, pri čemer eden od igralcev podaja prvi in zadnji kamen, drugi pa ostale tri. Ekipa, ki ima kamen predhodno določen v hiši, ima tudi prednost zadnjega kamna. Disciplina je bolj zanimiva za gledalce, saj poteka hitreje, bolj dinamično in z več akcije.

Za naslov svetovnega prvaka se bo potegovalo 26 reprezentanc. Države so razdeljene v tri skupine, najboljši dve reprezentanci iz vsake skupine ter še dve po dodatnih tekmah pa napredujejo v četrtfinale. Nadja Pipan in Tomas Tišler sta se na prvenstvo nekaj mesecev intenzivno pripravljala v Kanadi, njun cilj pred prvenstvom pa sta vsaj dve zmagi.

Slovenija je v skupini z Avstrijo, Avstralijo, Češko, Dansko, Francijo, Japonsko, Novo Zelandijo in Združenimi državami Amerike. Prva tekma je na sporedu v soboto proti Novi Zelandiji.