»Največja novost bo ta, da bodo starti prestavljeni za pol ure, torej se bo v soboto vse skupaj odvijalo še prej, kot je bilo doslej običajno (od 8.55 naprej, op.p.). Olajšali bomo delo vsem udeležencem pri dvigu startnih številk, saj jih bodo lahko v tednu prireditve v sredo in četrtek dvignili v Ljubljani, v petek in soboto zjutraj pa na prizorišču v Radencih. Kar zadeva novosti v letošnji izvedbi, je treba še poudariti, da treningi za našo prireditev potekajo vsako sredo ob 18. uri izpred kopališča Tivoli v Ljubljani ter da bo limitni čas prvega kroga udeležencev v maratonu 2 uri in 15 minut, to se pravi pet minut manj, kot je bil doslej,« je največje novosti predstavil generalni sekretar organizacijskega odbora Marko Pintarič. Za udeležence Maratona treh src velja še opozorilo, da so prijave do 22. aprila cenejše (po 25 evrov), do 8. maja pa bodo deset evrov dražje.

Medtem ko organizatorji lani niso vabili tujih tekačev, so letos nekoliko spremenili svojo vizijo. Za zdaj so ponudili dve solidni imeni, obe pa prihajata iz Kenije. Na polmaratonu, ki bo letos štel za državno prvenstvo, bo nastopil Daniel Kinyua Wanjiro (osebni rekord 1,01:10), v maratonu pa Micah Kiplagat Samoel, ki je predlani tekel 2,14:32.

»Upam, da bo udeležba najhitrejših boljša kot v preteklih letih. Vrhunski rezultat namreč omogočajo dobri tujci in najboljši domači tekači. V kakšni postavi se bodo predstavili le-ti, bo znano šele maja. Prepričan sem, da bo organizacija tradicionalno odlična ter da se v Pomurju obeta nov tekaški spektakel,« je dejal Beno Piškur, delegat Atletske zveze Slovenije, sicer tudi večkratni udeleženec radenske prireditve.

Poleg maratona in polmaratona bodo v Radencih tradicionalno tudi tek na 10 in 5,5 kilometra, pohod, nordijska hoja, paraplegiki se bodo pomerili v polmaratonu, najmlajši pa na teku veveričk in srčkov.