Potem ko se je lanskoletnega plemenitega teka udeležilo več kot 420 tekačev, organizatorja Forma F+ in TIMING Ljubljana tudi letos pričakujeta množico ljubiteljev rekreacije, dobrodelnosti in dobre družbe. Del izkupička od prijavnin so lani namenili za obnovo stanovanj za starše, ki pridejo v Ljubljano obiskat bolne otroke, letos pa bodo s pomočjo dobrodelnega sklada razveselili Ustanovo otrok v boju z rakom na hemoonkološkem inštitutu Kliničnega centra v Ljubljani.

Mimogrede, z lepo gesto – podarjeno avdio- in videoopremo, so se lani izkazali tudi hokejisti japonske reprezentance, ki so v Ljubljani tekmovali na svetovnem prvenstvu v hokeju divizije I/A.

Lani skupaj odtekli 12.190 kilometrov

»Pričakujemo vsaj petsto udeležencev, seveda pa se nadejamo rekordnega števila tekačev, kajti s tem bi lahko lažje presegli lanski rekord skupaj pretečenih kilometrov, ki je 12.190 kilometrov. Zato vljudno vabljeni, vsak kilometer šteje za dober namen. Seveda se bodo teka udeležili tudi številni znani obrazi, prav tako imamo vsako leto zelo zanimive goste – tekače,« je povedal soorganizator FORMAratona Jure Košir.

Potem ko je lansko leto odtekel 14 krogov (en krog je dolg dva kilometra), bo letos nekdanji smučarski šampion skušal odteči trideset kilometrov. »Naj povem, da sem lani vmes naredil odmor za kratek počitek in se potem ponovno vrnil v krog. Tudi to je čar formaratona,« dodaja Jure.

Čas starta teka in število kilometrov, ki jih boste pretekli, si boste tudi letos tekači določili sami. Tekli boste lahko v posamični ženski in moški kategoriji, zmagovalec bo tisti, ki bo v osmih urah (ali manj) pretekel najdaljšo razdaljo. Kilometre boste lahko premagovali tudi v družbi – ekipo lahko sestavlja od dva do osem tekmovalcev in tekmovalk, zmagovalna ekipa pa bo tista, ki bo v osmih urah pretekla največ kilometrov.

Prijave na FORMAraton in več informacij na www.timingljubljana.si in www.fplus.si.