Nogometni klub Olimpija je potem, ko je gradbeni inšpektorat Elektru Ljubljana in Energetiki Ljubljana naročil, naj nelegalno postavljeni balon na enem izmed nogometnih igrišč v Športnem centru Jama za Bežigradom odklopijo iz svojih omrežij, v začetku marca uresničil odločbo inšpektorata in balon odstranil. Gradbeni inšpektor je pri pregledu v drugi polovici marca ugotovil, da so bili ventili za dovod toplote do vpihovalnikov zapečateni in da so bile varovalke za priključitev elektrike ustrezno odstranjene, zaradi česar nogometni klub ne more ponovno postaviti tovrstnega objekta, so povedali na inšpektoratu za promet, energetiko in prostor.

Čeprav je Olimpija odstranila balon, pa s tem dejanjem še vedno ni odpravila vseh nezakonitosti, ki jih je odkril inšpektorat. Slednji je namreč ugotovil, da sta nelegalno postavljena tudi oporni zid in armiranobetonska plošča, zato inšpekcijski postopek zoper nogometni klub še ni končan. Na inšpektoratu so zagotovili, da bodo tudi jeseni pozorni na dogajanje v Jami in da bodo opravili kontrolni ogled, če bo klub znova postavil balon. V preteklih letih je namreč nogometni klub spomladi z igrišča odstranil balon, ker ga zaradi ugodnejših temperatur in vremena ni več potreboval, a ga je nato pred zimo znova postavil.

Olimpija, ki je v preteklosti inšpekcijsko odločbo spodbijala na ministrstvu za infrastrukturo in prostor in nato še na upravnem sodišču, pa išče nov način, kako bi lahko legalizirala gradnjo. Na inšpektoratu so namreč povedali, da se je nogometni klub znova obrnil na ministrstvo, tokrat s prošnjo po tolmačenju nove uredbe o razvrščanju objektov glede na zahtevnost objekta, ki jo je Janševa vlada sprejela v času opravljanja tekočih poslov.