Đoković si je gleženj zvil že v tretji igri prvega niza, poškodba pa ni bila nedolžna, saj srbski zvezdnik zaradi hudih bolečin ni mogel stopiti na nogo in je potreboval zdravniško pomoč. Kljub bolečinam se je na lastno pest odločil, da bo ob pomoči protibolečinskih tablet nadaljeval z dvobojem in poskušal srbski reprezentanci priigrati nastop v polfinalu Davisovega pokala. To mu je na koncu tudi uspelo, saj je bil s 3:1 boljši od Querreyja.

Po tekmi je bil Nole kljub zmagi vidno slabe volje, saj ga je skrbelo stanje poškodovanega gležnja. Priznal je, da če se mu to ne bi zgodilo na Davisovem pokalu, bi dvoboj predal, tako pa se je boril za svojo domovino.

»Če ne bi igral za Srbijo, ko te ob igrišču spremlja cela ekipa, bi dvoboj najverjetneje predal. A redki so takšni dvoboji, ko igraš za svojo državo, ob igrišču pa zate vneto navija 15 ljudi iz tvoje reprezentance, zato gre tu vedno tudi za veliko odgovornost. Poškodba se mi ni mogla pripetiti ob slabšem času, saj je do nje prišlo že povsem na začetku dvoboja. Prvih 30 minut po zvinu sem ob vsakem koraku čutil velike bolečine, zato sem se takrat moral zanašati zgolj na natančnost svojih udarcev,« je po zmagi povedal Đoković, ki je dodal, da se zaveda, da so poškodbe sestavni del športa, športniki pa se jim poskušajo čim bolj izogibati, a jim to vedno ne uspe.

Ni še točno znano, kako hudo si je Đoković zvil desni gleženj ali koliko časa bo okreval. Naslednji turnir, kjer naj bi Srb nastopil, je masters v Monte Carlu, ki se začne že v petek, nastop prvega nosilca pa naj bi bil pod velikim vprašajem.

»Dobro uro po koncu dvoboja lahko povem le, da gleženj ni videti dobro. Je precej otečen in kadar gre za takšno oteklino, to ponavadi ni dober znak. Storil bom vse, kar bo v moji moči, da bom čim prej nared, kako dolgo pa bo to trajalo, pa vam trenutno ne znam povedati,« je včeraj po tekmi v solzah dejal Đoković, za katerega poškodba ni prišla ob pravem času, saj je pred njim kar nekaj velikih turnirjev. Po mastersu v Monaku naj bi v začetku maja nastopil na turnirjih v Madridu in Rimu, konec maja pa se že začne OP Francije v Parizu, ki je še edini grand slam, ki Noletu manjka v bogati zbirki lovorik.