Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Galatasaray - Real (oba data gol?)
1 (=da)

Po zmagi Reala s 3:0 na prvi tekmi obračun v Carigradu verjetno ne bo tako napet, kar se rezultata tiče, zato bosta lahko obe moštvi odigrali bolj sproščeno in tudi odprto. Turki so imeli že v Madridu vsaj tri lepe priložnosti za zadetek, lahko pa bi dobili tudi kakšno enajstmetrovko, torej so bili zelo blizu golu, še bližje pa bodo verjetno na svojem stadionu, kjer bodo imeli glasno podporo fanatičnih navijačev. Glede na to, da bosta pri Realu manjkala Ramos in Alonso, bo pot napadalcem Galatasaraya do vrat Reala še nekoliko bolj odprta, zato pričakujem, da bodo zadeli vsaj enkrat. Da se bo vsaj enkrat zatresla tudi domača mreža, pa tako ali tako ne gre preveč dvomiti. (8/10)

Nogomet - Liga prvakov

Borussia (D - Malaga
1

Borussia je letos v skupinskem delu lige prvakov prikazala morda celo najboljši nogomet in iz skupine smrti zasluženo napredovala s prvega mesta. V osmini finala so odpravili vedno neugodni Šahtar, sedaj pa so naleteli na presenečenje sezone, trmasto Malago. Po tekmi brez golov v Španiji je pred nemškimi prvaki jasna naloga. Z obleganjem gostujočih vrat bodo poskušali čim prej doseči vodilni zadetek, po katerem se bo Malaga odprla in bo spretnim in hitrim napadalcem Borussie ponudila več prostora še za kakšen gol. Čeprav Malage nikakor ne gre podcenjevati, je vseeno Borussia danes velik favorit, Götze, Reus in Lewandowski pa bodo že znali »ščarati« vsaj gol več od nasprotnika. (7/10)

Nogomet - Anglija – Championship

Cardiff - Barnsley
1

Cardiff je že več kot 20 krogov na prvem mestu lestvice in hiti proti premier ligi. Za zagotovljeno napredovanje potrebuje še 7 točk, zagotovo pa Valižani na to ne želijo predolgo čakati v nervozi, zato bodo danes dali vse od sebe, da premagajo skromni Barnsley, ki je le točko oddaljen od izpada, letos pa je izgubil skoraj polovico tekem v prvenstvu. (6/10)

Košarka – Evroliga

Barcelona - Panathinaikos
1

Začenja se končnica evrolige. Glavna favorita za končno zmago sta tudi letos CSKA in Barcelona, Katalonce pa v četrtfinalu čaka dvoboj z grškim velikanom, ki ga v končnici nikoli ne gre vnaprej odpisati. A vendarle letos Panathinaikos ni na enakem nivoju, kot je bil v prejšnjih letih, ko ga je vodil Obradović. Letos je imel nekaj težav, jih kasneje prebrodil in se dokaj zanesljivo prebil v končnico, vseeno pa bo tekma proti Barceloni le nekaj povsem drugega, saj blaugrana že nekaj tednov ne pozna poraza in bo Grke pričakala visoko motivirana, da po vseh spodrsljajih v zadnjih letih letos vendarle zopet zasede evropski prestol. Njihova pot k vrhu se začne danes, z zmago proti uglednemu tekmecu, ki jim bo še dvignila samozavest. (7/10)