Madžarska reprezentanca je poleg Italijank, ki so s 5:2 odpravile Avstralijo, ena od favoritinj za prvo mesto na turnirju na Novi Zelandiji.

Madžarke so že v prvi tretjini ob slabi igri risinj povsem zagospodarile na ledeni ploskvi ter s petardo praktično že odločile zmagovalke. Slovenke so se zbudile in bolje začele igrati šele na polovici tekme; ob zaostanku z 0:7 je Hedviko Korbar v golu zamenjala Ines Confidenti, a takrat je bil zaostanek že previsok. Madžarke so prišle do zaslužene zmage, častni zadetek za risinje pa je v tretji tretjini dosegla Pia Pren.

Danes ponoči se bodo Slovenke na drugi tekmi turnirja borile s Poljakinjami, s katerimi so septembra lani na kvalifikacijah za olimpijske igre izgubile po kazenskih strelih. Po prvi tekmi z Madžarsko in prihajajoči s Poljsko bo Slovenija na SP, ki se bo končalo 14. aprila, v četrtek igrala še z Italijo, v petek z Avstralijo, zadnji dan v nedeljo pa še z gostiteljico Novo Zelandijo.

Na prvenstvu četrtega kakovostnega razreda slovenske barve pod vodstvom selektorja Acija Ferjaniča branijo vratarki Hedvika Korbar in Ines Confidenti, branilke Nadja Vakaričič, Mojca Duh, Metka Manfreda, Nina Lončar, Patricija Usnik, Suzana Hafner ter napadalke Pia Pren, Tea Lahajnar, Laura Deisinger, Sergeja Zimšek, Irena Kraner, Ina Prezelj, Tamara Lepir, Ana Pršina, Urša Pazlar, Eva Dukarič, Kaja Zajfrid in Katja Biščak.