Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Manch Utd - Manch City
1

Tekma med mestnima tekmecema bo zaradi visoke prednosti vodilnega Uniteda bolj ali manj stvar prestiža. V vlogi favorita so seveda rdeči vragi, ki so v letošnjem prvenstvu precej uspešnejši od Cityja, za povrh pa igrajo še na domačem terenu. Varovanci Alexa Fergusona so na svoji zelenici v letošnjem prvenstvu izredno uspešni, saj so na 15 tekmah nanizali 14 zmag in le en poraz.

Nogomet - Italija - 1.liga

Roma - Lazio
0

Rimska kluba med seboj v prvenstvu ločijo le tri točke, trenutno pa bolje kaže Laziu, ki zaseda peto mesto. Zadnje tri tekme med rivaloma so se vselej končale s tesno zmago sinje modrih, izenačeno tekmo pa lahko navijači obeh klubov pričakujejo tudi nocoj.

Nogomet - Španija - 1.liga

Sevilla - Athletic Bilbao
1,0

Na tekmi dvanajstouvrščene Seville in trinajstouvrščenega Bilbaa so zaradi slabe statistike na gostovanjih v prednosti zagotovo andaluzijski nogometaši. Athletic je na gostovanjih v letošnji sezoni vpisal le tri zmage in tri remije ter kar osem porazov. Morda Baski zaradi nekoliko boljše forme v zadnjem času v Sevilli uspejo iztržiti točko, z zmago pa bi že prijetno presenetili.

Nogomet - Portugalska - 1.liga

Porto - Braga
1
Porto s tekmo manj za vodilno Benfico zaostaja sedem točk, zato bitka za naslov še zdaleč ni odločena. Danes ga čaka zahtevno srečanje proti Bragi, ki igra nadvse uspešno, saj je na zadnjih petih tekmah zmagala štirikrat in je na četrtem mestu. Kljub temu da je Porto na papirju močnejši, danes ne bo imel lahkega dela.

Hokej - ZDA - NHL

Boston - Carolina
1
Ni dvoma, da na tekmi vloga favorita pripada Bostončanom. Ti so ta hip peta ekipa lige, medtem ko Carolina nikakor ne uspe najti prave forme, saj je na zadnjih sedmih temah vpisala vsega eno zmago in kar šest porazov.