Čeprav je Larviku pripadala vloga favorita, je Krim Mercator poskrbel za veliko presenečenje in dokaj gladko zmagal.

Seveda smo lahko zelo zadovoljne, saj smo premagale močne in kakovostne Norvežanke, poleg vsega še na njihovem igrišču. Na koncu smo zmagale z dvema zadetkoma razlike, kar je sicer odličen dosežek, kljub temu pa bi lahko bila naša končna prednost še precej višja.

Krim je v prvem polčasu prikazal fantastično igro in že v deseti minuti vodil kar s 6:0.

V prvem polčasu smo prikazale odlično igro, tako v obrambi kot v napadu. Za moje obrambe so seveda zaslužne tudi soigralke, ki so v tem elementu igre povsem ustavile Larvik, saj je v prvem polčasu dosegel samo devet zadetkov. Posledice naše odlične igre so bile seveda vidne tudi na semaforju, saj smo nekajkrat povedle tudi s sedmimi zadetki razlike, s takšno visoko prednostjo pa smo odšle tudi na odmor.

V drugem polčasu je prišlo do velikega padca v Krimovi igri in osem minut pred koncem se je Larvik približal zgolj na zadetek zaostanka (19:20).

Drugi polčas v Larviku je bil precej slabši od prvega. Obramba ni več delovala na takšni vrhunski ravni kot v prvih tridesetih minutah, prav tako pa smo zelo zatajile tudi v napadu. Takšne slabe igre, kot smo jo prikazale v drugem polčasu, nikakor ne smemo več ponoviti, saj bi se nam to lahko zelo hitro maščevalo.

Pred sobotno povratno tekmo v Stožicah je Krim Mercator z nogo in pol v velikem finalu.

Tekma v Larviku je bila šele prvi polčas polfinalnega obračuna z norveško ekipo, kajti dokončna odločitev o polfinalistu bo padla šele po povratnem dvoboju v Ljubljani. Dva zadetka prednosti v rokometu pač ne pomenita veliko. Opozoriti velja, da igra Larvik odlično tudi na gostovanjih. Norvežanke v Ljubljano seveda ne bodo prišle z belo zastavo, čeprav so izgubile v domači dvorani. Brez dvoma bodo prišle v Slovenijo z zelo veliko željo po zmagi in uvrstitvi v veliki finale evropske lige prvakinj, zato nas v Stožicah čaka še ena težka tekma.