»Fantje so imeli težke noge. Na voljo smo imeli le šest branilcev in tri napadalne trojke. V modernem hokeju je to bistveno premalo razpoložljivih moči, a v to smo bili prisiljeni. Igralci so se pošteno borili,« je komentiral Matjaž Kopitar, ki bo po včerajšnjem prostem dnevu danes v Mariboru nadaljeval priprave pred prvenstvom na Švedskem. V slačilnico se bodo naselili nekateri nosilci igre v izbrani vrsti, ki so v prejšnjih dneh sklenili klubske obveznosti. Selektor na dopoldanskem zboru zagotovo pričakuje Žigo Jegliča, Blaža Gregorca in Žigo Pavlina. Po včerajšnjem izpadu iz polfinala v nemški elitni ligi bo kmalu prispel tudi branilec Mitja Robar. Če bo že danes zvečer konec slovenskega prvenstva, se bosta reprezentanci nemudoma priključila člana Olimpije Aleš Mušič in Žiga Pance. Tako bo reprezentanca na jutrišnjem in sredinem pripravljalnem obračunu proti močnemu Kazahstanu v precej bolj popolni postavi kot proti Italiji.

Na priključitev preostanka legionarjev iz Nemčije bo moral Kopitar še nekoliko počakati. Aleš Kranjc in Rok Tičar sta se s Kölnom uvrstila v veliki finale, kjer jih čaka lanski prvak iz Berlina. David Rodman in kapetan Tomaž Razingar v nemški drugi ligi še igrata polfinale, medtem ko je Marcel Rodman poškodovan. V najslabšem primeru bi se lahko nekateri hokejisti iz Nemčije vrnili v izbrano vrsto šele tik pred začetkom svetovnega prvenstva, ta teden pa bo prispel Andrej Tavželj, ki ga v Franciji čaka odločilna tekma za naslov prvaka.

Kopitar se bo danes tudi odločil, kdo se bo poslovil iz reprezentančne baze. Po pričakovanjih bo s seznama črtal nekatere mladinske reprezentante, o katerih si je na tekmah z Italijo ustvaril pozitivno mnenje. »Veseli me, da razumejo igro in upoštevajo navodila. Vsekakor imamo dovolj talenta. Ko bodo osvojili izkušnje in pridobili moč, bodo ti igralci še boljši,« je sklenil selektor.