Sploh pri Olimpiji komaj čakajo, da sklenejo obveznosti v državnem prvenstvu, vzamejo lovoriko in odhitijo na daljši oddih. Glede na sinočnji potek dogodkov bi se to moralo zgoditi že nocoj, ko bo v Zalogu ob 19. uri tekma številka dve. Tivolski hokejisti so namreč za razred ali dva pričakovano boljši od amaterjev z obrobja mesta, zato se jim v dvaindvajseti izvedbi slovenske lige nasmiha že trinajsta zvezdica. Preostalih devet so si našili Jeseničani, ki pa zaradi znanih težav v tej sezoni niso bili konkurenčni ta hip edinemu profesionalnemu predstavniku iz Ljubljane. Ta je Slavijo včeraj odpravil s 4:1 in porabil toliko moči kot na kakšnem bolj zahtevnem treningu.

Odločitev o zmagovalcu uvodnega obračuna ni bila niti za trenutek pod vprašajem, čeprav so Založani pred tem napovedovali veliko presenečenje. Tako kot v finalu INL proti Bregenzerwaldu so stavili predvsem na ostro igro na kontakt, a je Olimpija poznala odgovor na ta izziv. Zmaje sta v vodstvo z 2:0 popeljala reprezentanta Pance in Mušič. Slednji je zadel celo z dvema igralcema manj, še v istem razmerju moči pa je gostom na drugi strani uspelo zabiti častni gol. V nadaljevanju si je Olimpija lahko privoščila še nekaj ekshibicije, potem ko je Založanom začelo primanjkovati energije. Vratar Sila, ki bo poleti postal oče, je z nekaj dobrimi posredovanji preprečil še višji poraz svojega moštva. Do zadnjega piska sirene sta ga v drugi tretjini ugnala še Coulombe in Erman.

»To je bila korektna tekma z naše strani. Nismo natančno vedeli, v kakšni formi smo, saj smo resen dvoboj nazadnje odigrali februarja v EBEL. Slavija je motivirana ekipa z odličnimi izidi v INL, zato jih nismo smeli podcenjevati niti za trenutek. Občinstvo je bilo verjetno zadovoljno s predstavo, saj smo videli ogromno kontakta in borbe. Daleč od tega, da bi šlo za kakšen povprečen obračun,« so bile prve misli trenerja Olimpije Bojana Zajca, ki pričakuje osvojitev naslova prvaka danes v Zalogu. Drugače menijo v taboru Slavije. Branilec Klemen Sodržnik pravi: »Od Olimpije sem pričakoval več, nam pa so se zatresla kolena. Morali bi zdržati uvodnih deset minut. Če bi bili sveži, bi bil verjetno drugačen izid, saj smo v zadnjih osmih dneh odigrali kar šest tekem, zato nam je zmanjkovalo moči. V Zalogu bomo šli na vse ali nič, saj nam drugega ne preostane.« mag