Ste pričakovali, da boste tako hitri?

Bil sem hiter na treningu, a takšnega rezultata zdaj še nisem pričakoval. Vedno bliže sem svetovnemu rekordu, kar je moj veliki cilj v karieri. Že ko sem bil majhen, smo se s trenerji pogovarjali, da sem zmožen plavati svetovni rekord.

So boljši rezultati posledica vašega načrtnega treninga, da izboljšate startni skok?

Zagotovo. Zdaj na startu pridobim desetinko sekunde, kar je na 50 metrov ogromno. Tudi v finalu mi je skok zelo dobro uspel. Pridobljena ali izgubljena desetinka igra veliko vlogo. Vesel sem, da sem popravil skok, ki pa ga lahko še vedno izboljšam. Zelo pomembno je, da za tekmeci ne zaostanem že na startu.

V svoj repertoar ste dodali še disciplino 200 prsno. Zakaj?

Predvsem zaradi treninga. Ta disciplina mi pomaga pri plavanju na 100 prsno. Na vsaki tekmi bom zdaj plaval tudi na 200-metrski razdalji, kar je težko, saj nisem vajen tako dolgega plavanja. Ta disciplina je zame zelo dober trening, ker dobim veliko kondicije, s tem pa se tudi učim, kako držati tempo.

Kako boste preživeli obdobje do julijskega svetovnega prvenstva?

Zdaj se vračam v Združene države Amerike v San Francisco, kjer bom en mesec tako kot prejšnja leta treniral na Berkeleyju. V Ravnah na Koroškem je bilo že malo monotono, zato hočem za kakšen mesec zamenjati okolje. Nato se bom maja vrnil na višinske priprave v Font Romeu v Francijo, kamor gremo kot reprezentanca. Tam bomo tri tedne. Potem me čakajo tri zelo močne tekme v Italiji in Monaku, nato pa pridejo že sredozemske igre, ki bodo dober test pred svetovnim prvenstvom v Barceloni.

Se je vaše finančno stanje kaj izboljšalo?

Največji problem je, da nimam menedžerja, brez katerega je težko kaj urediti. Trenutno se pogovarjam o tem, da moj sponzor postane opremljevalec opreme Head. Zdaj so mi že poslali paket opreme s kapami, očali in kopalkami, da jih preizkusim. Upam, da se bomo dogovorili za sodelovanje.

So te kopalke dovolj dobre, ali tudi zanje obstaja nevarnost, da se bodo strgale?

Sem jih preizkusil in so v redu. Z njimi bi rad tekmoval že na naslednji tekmi, saj so preizkušene in so na treningih vzdržale vse napore.

Z novim letom ste dobili novega selektorja Miho Potočnika, ki je nasledil Ronija Pikca. Kakšne so spremembe?

Zelo so mi všeč priprave Potočnika, saj zdaj ni več tega, da hodimo sami zase, kamor hočemo. Sedaj se znotraj reprezentance več družimo in skupaj hodimo na priprave ter tekme. Smo bolj povezani kot ekipa. Všeč mi je, da nismo sami, saj tudi v plavanju potrebuješ ekipo okoli sebe. V reprezentanci smo najboljši plavalci v državi in vesel sem, če smo skupaj.