Za kralje so bili uspešni Mike Richards, Jeff Carter, Slava Vojnov in Drew Doughty, edini gol za Oilers pa je dosegel Magnus Paajarvi. Pomemben delež k zmagi Los Angelesa je prispeval vratar Jonathan Quick, ki je zbral 23 obramb.

»Na tem delu sezone lahko na lestvico tu in tam pokukaš. Trenutno je tako, da vsakič ko zmagaš, se pomakneš gor, vsakič ko izgubiš, padeš dol ... Moramo vztrajati,« je po tekmi povedal Kopitar, podajalec pri drugem golu.

Los Angeles je proti Edmontonu povedel po 98 sekundah, do zmage pa so na koncu prišli brez težav. Kralji za vodilo ekipo pacifiške skupine, igralci Anaheima, zaostajajo osem točk, prav rački pa bodo naslednji nasprotniki moštva slovenskega hokejskega šampiona.

Več kot igrajo, bolje jim gre

»Vedno moramo opraviti delo, doma igramo solidno. Nasprotnikom je težko in danes smo trdo prijeli vse njihove najboljše,«! je po tekmi dejal Carter, ki je dosegel 22 gol v sezoni, kar ga uvršča na tretje mesto med strelci v ligi NHL. »Ne osvojiš Stanleyjevega pokala, če ne najdeš poti, kako dvigniti raven med samim igranjem in kako se ob tem nekaj naučiš. Mislim, da so ti fantje ugotovili, da več kot igrajo, bolje jim gre. Tudi mi še imamo priložnost, imamo še deset tekem, da si izborimo prava mesta,« pa je tekmo ocenil center Edmontona Sam Gagner.

Vodilno moštvo lige NHL Chicago Blackhawks je v gosteh z 1:0 premagalo Nashville Predators. Mož odločitve je bil Bryan Bickell, ki je zadel v šesti minuti. Pravi šov pa je uprizoril ruski zvezdnik v dresu Washington Capitals Aleks Ovečkin. Ob zmagi s 4:3 proti Floridi Panthers je Ovečkin dosegel tri gole, podal pa je za četrtega.

Na preostalih tekmah je Winnipeg Jets s 4:1 premagal Philadelphio Flyers, Montreal Canadiens z 2:1 Boston Bruins, New Jersey je pred domačimi gledalci z 1:2 klonil proti Torontu, New York Islanders je s 4:2 ugnal Tampa Bay Lightning, Carolina je morala na domačem ledu priznati premoč New York Rangers (1:4), Phoenix je visoko s 4:0 premagal Colorado, Vancouver pa je vpisal zmago s 5:2, padel je Calgary.