Društvo Startup Novo Mesto namerava biti stičišče različnih informacij, idej, programov, pobud in kraj, kjer se predvsem rojevajo podjetniške ideje mladih, njihovo povezovanje in realizacija. »Predstavlja povezavo med individualnimi idejami mladih, izobraževalnimi ustanovami in gospodarstvom,« so ob odprtju sporočili iz društva.

Startup hiša bo dajala prostor za začetke podjetniških poti

Predsednik društva Miha Fabjan in člani Matic Vidic, Tibor Derganc, Dino Florjančič, Davor Padovan, Robert Balkovec in Rok Jurečič so predstavili različne projekte. Prvi med njimi je startup hiša, ki bo delovala na osnovi začetne faze za mlada podjetja oziroma podjetnike. Ti bodo v določenem obdobju dobili prostore za razvoj poslovnih idej. Stanovalcem v hiši bodo omogočili brezplačno uporabo prostorov in delavnic ter sodelovanje z ekipo mentorjev, poslovnih angelov in investitorjev.

Predstavili so tudi portal Yolo.si, ki vsebuje vsakodnevne novice iz sveta podjetništva in startup kulture ter festival Start It Up!, ki se bo odvijal julija v Novem mestu. Slovenski in tuji uspešni podjetniki, mentorji, poslovni angeli in investitorji bodo na festivalu prek delavnic, okroglih miz in konferenc, širili znanje in podjetniško miselnosti. »Ob večerih pa pripravljamo odličen neformalni program,« so še sporočili iz društva Starup Novo mesto.

Tedenska predavanja v sklopu programa »Startup school«

V sklopu programa »Startup school« (startup šola) bodo izvajali tedenska predavanja na temo aktualnega dogajanja iz sveta podjetništva in z gosti iz prakse. Prav tako pa bo vse leto potekalo več delavnic iz posameznih področij.

Prisotne je nagovoril še podjetnik Luka Pitamic, ki je orisal pomen vztrajnosti in drznosti, kot ključnih lastnosti uspešnega podjetnika. Predstavil je svojo pot in izpostavil odprtost, ki jo na področju podjetništva lahko vidimo le v tujini. Kot je dejal smo v mehurčku, ki nas v danem okolju ovira in ne dopušča poslovnih ideji, ki bi pustile pečat v slovenskem poslovnem okolju. Več informacij o projektu je na voljo na njihovi spletni strani.