Ljubljančanke so pred tekmo opozarjale, da je Larvik nesporen favorit, vsaj na domači tekmi, kjer se je približno 3500 domačim navijačem pridružila tudi skupina navijačev Krima. Toda na igrišču v Areni Larvik tega ni bilo videti. Gostje so z izvrstnim začetkom hitro prišle do visoke prednosti, ki je kljub slabši predstavi v drugem polčasu niso več izpustile iz rok. Na povratno tekmo bodo šle tako z dvema goloma naskoka.

Tiselj tokrat zaradi poškodbe ni mogel računati na visoko švedsko zunanjo igralko Linneo Torstensson, zato pa je tekmo začel z vratarko Jeleno Grubišić, krilnima igralkama Tamaro Mavsar in Carmen Martin, krožno napadalko Danielo Piedade in zunanjimi igralkami Andreo Penezić, Nino Wörz in Barbaro Lazović. Ta postava je izvrstno začela. V obrambi Larviku ni pustila lahkih metov, na drugi strani pa je bila v napadu učinkovita Mavsarjeva, ki je s tremi goli (zadela je še Marina Vergeljuk s sedmih metrov) poskrbela za vodstvo kar s 4:0.

Domače so nato posegle po minuti odmora, ki pa ni prinesla sprememb, saj je Penezićeva v naslednjem napadu zabila že za 5:0 v osmi minuti. Čeprav so nato Norvežanke poskusile s "flajštrom" na Penezićevi, pa je hrvaška reprezentantka v deveti minuti zabila že za 6:0. Domače so prvi gol dosegle šele v deseti minuti, a do takrat so se krimovke že otresle vsake živčnosti in so nadaljevale izvrstno predstavo. V 15. minuti so vodile že z 9:2, tudi po zaslugi Grubišićeve, ki je do 19. minute zbrala že sedem obramb. Kljub menjavam in dvema izključitvama slovenske prvakinje tekmicam niso pustile blizu in drugi polčas začele s kar sedmimi goli prednosti.

Drugi polčas so domače začele precej agresivneje in se tudi zaradi dveh dvominutnih izključitev Krimovih igralk na 12:16 in 13:17. Krim se je v teh trenutkih lovil, ni našel poti skozi Larvikovo obrambo, na drugi strani pa je Gro Hammerseng v 39. minuti svojo ekipo približala na zgolj tri zadetke zaostanka, lahko pa bi bilo še huje za Tisljevo ekipo, če ne bi Grubišićeva obranila še nekaj domačih poskusov. V 41. minuti je Susann Müller vendarle prinesla malce olajšanja s prvim ljubljanskim golom iz igre v drugem polčasu (18:14).

A napad dvakratnih evropskih prvakinj v teh trenutkih nikakor ni stekel, igre iz prvega polčasa ni bilo več zaslediti. Posledično so gostiteljice zaostanek v 47. minuti znižale na zgolj 16:18, dva zadetka razlike pa sta bila tudi ob začetku zadnjih desetih minut. Hammersengova je imela celo priložnost za 18:19, a je dvoboj iz oči v oči dobila Grubišićeva. A v 53. minuti je Isabel Blanco le znižala na 19:20 in poskrbela za napete zadnje minute. V teh so gostje znale zadržati rahlo prednost, ki pa jim pred povratnim obračunom nikakor ne zagotavlja še prav ničesar.