Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

WBA - Arsenal (oba data gol?)
1 (=da)

WBA na svojem stadionu igra zelo solidno, od 15 tekem je izgubil le 4, na tekmo pa dosega povprečno 1,5 gola. Proti topničarjem sicer domači ne bodo favoriti in bodo zato veseli vsake točke, a brez dvoma si bodo pripravili kar nekaj priložnosti za zadetek. Na drugi strani si Arsenal v hudem boju za ligo prvakov ne sme privoščiti spodrsljaja, zato bo moral od prve minute igrati odprto in na zmago. Verjetno se gledalcem obeta zanimiva tekma z goli na obeh straneh. (7/10)

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Werder - Schalke (oba data gol?)
1 (=da)

Werder in Schalke gojita napadalno igro, oba pa ne slovita po zelo dobrih obrambah. Oba bi danes potrebovala vse tri točke, vsekakor pa si ne smeta privoščiti poraza. Werder se je znašel nevarno blizu mestom, ki vodijo v drugo ligo, Schalke pa se krčevito bori za četrto mesto, ki še vodi v ligo prvakov. Verjetno se obeta odprta igra z obeh strani, ob številnih priložnostih pa ne bi smelo manjkati golov. (7/10)

Nogomet - Nizozemska - 1.liga

Williem II - PSV
2

PSV si je na zadnjih treh tekmah privoščil remi in poraz, kar ga je stalo prvega mesta, za Ajaxom pa zaostaja tri točke. Varovancem Dicka Advocaata je verjetno jasno, da je vrag odnesel šalo in če želijo tekmeca iz Amsterdama vreči s prestola, bodo morali v končnici prvenstva igrati skoraj brez napake. Na današnji tekmi proti daleč najslabši ekipi v ligi zanje torej ni vprašanje, kdo bo zmagal, temveč s kakšno razliko bodo zmagali. (8/10)

Nogomet - Rusija - 1.liga

CSKA - Volga Novgorod
1

CSKA koraka proti novemu naslovu ruskega prvaka. Ob le štirih porazih ne 22 tekmah je daleč najboljša ekipa dosedanjega dela prvenstva, na prvem mestu pa ima že lepih 8 točk prednosti. Danes gosti skromno Volgo, ki je do sedaj zbrala le 21 točk (CSKA 52) in jo čaka boj za obstanek med prvoligaši, ob veliki kvalitetni razliki med moštvoma je zato težko verjeti, da lahko gostje iz Moskve odnesejo kakšno točko. (7/10)

Nogomet - Italija - serie B

Livorno - Ascoli
1

8 krogov pred koncem sta Livorno in Verona poravnana na drugem mestu, torej se med njima obeta hud boj za neposredno napredovanje v prvo ligo. Spodrsljaj in izguba točk proti nasprotniku, kot je Ascoli, za Livorno tokrat torej ne pride v poštev. Ascoli je na zadnjih sedmih tekmah namreč zmagal le dvakrat, na lestvici pa z osmega padel vse do boja za obstanek. (6/10)