Branilci naslova prvakov lige NHL so silovito začeli ter povedli z visokih 2:0 že takoj na začetku iz prvih dveh strelov. Justin Williams je zadel v polno že po minuti in 29 sekund igre, Jeff Carter pa je bil uspešen v četrti minuti. Gostujoči vratar Niklas Backström je tako že po treh minutah moral zapustiti led, pred gostujočo mrežo ga je zamenjal Darcy Kuemper.

Jonathan Bernier je prvič v tej sezoni zaklenil vrata moštva iz Los Angelesa. Bernier je ubranil vseh 23 strelov na gol gostujočega moštva ter se veselil svojega šestega »shootouta« v ligi NHL in prvega po 12. februarju 2012. Tudi takrat je bilo na nasprotni strani moštvo Wild. Končni izid je v drugi tretjini po podaji slovenskega asa postavil Williams za svoj drugi zadetek na tekmi. Končni izid je v drugi tretjini po podaji slovenskega asa postavil Williams za svoj drugi zadetek na tekmi. Napadalec se je na zadnjih petih tekmah vsakič vpisal v strelsko statistiko.

Hokejisti Los Angelesa so se še z 21 zmago ter 45 točkami v tej sezoni povzpeli na četrto mesto razpredelnice zahodne konference. Najboljši slovenski športnik v minulem letu Kopitar pa je s podajo vpisal svojo 32 točko v tej sezoni (10 golov, 22 podaj). Hrušičan je v 18 minutah proti vratom gostov sprožil tri strele, ki pa niso končali v mreži. V zadnji akciji na tekmi, ki se je sklenila z zadetkom, je sodeloval tudi Robyn Regehr, 32-letni veteranski branilec, ki je s podajo kronal debi v dresu Los Angelesa. Regehr se je kraljem pridružil iz Buffala, s trenerjem hokejskega moštva iz mesta angelov Darrylom Sutterjem pa je že sodeloval, in sicer v sezoni 2003/04 v Calgaryju. Kralji so bili zelo učinkoviti. Proti vratom Minnesote so sprožili 14 strelov, trije od teh pa so končali v mreži.

"Proti Minnesoti vedno igram dobro, tokrat pa je bilo zame vse še toliko lažje, saj so se fantje res potrudili v obrambi, ko so blokirali veliko strelov. Pomembna sta bila seveda tudi dva hitra gola, ko si takoj na začetku tekme v takšni prednosti, je potem tudi vratarju precej lažje," ni skrival zadovoljstva Bernier.

Ekipa Boston Bruins, za katerega je z golom debitiral češki veteran Jaromir Jagr, je z 1:0 odpravila New Jersey Devils, vodilno moštvo Zahoda Chicago Blackhawks je na domačem ledu s 3:4 izgubilo proti St. Louis Blues. Chicago ima 58 točk, 13 več od Los Angelesa.