Raziskovalno podjetje Visible Measures je na blogu objavilo, da je Harlem Shake zavidljiv dosežek dosegel v polovici časa, ki ga je za enak podvig potrebovala pesem Gunbgnam Style. Call Me Maybe je za milijardo ogledov potreboval kar šestkrat več.

Velik faktor za tako hitro zbiranje ogledov je vsekakor dejstvo, da oglede Harlem Shake niso šteli za posamezne izvajalce, temveč so sešteli oglede vseh različic, medtem ko sta bila avtorja zgoraj omenjenih pesmi edina, ki sta sodila v račun, saj številne priredbe niso bile upoštevane. Namesto enega avtorja so pri podjetju v seštevek za Harlem Shake tako vključili 500 različic plesnega video posnetka, ki so skupaj nanesle milijardo ogledov.

Medtem ko so številne različice uspele zbrati zgolj nekaj milijonov ogledov, je deset najbolj priljubljenih zbralo 336 milijonov ogledov. Višek priljubljenosti je bil okoli 26. februarja, ko so različice zbrale skoraj 300 milijonov ogledov, v preteklem tednu pa si je ples ogledalo zgolj še 75 milijonov obiskovalcev youtuba. Na podlagi upadajočega trenda raziskovalci ugotavljajo, da kljub naglem vzponu Harlem Shake ne bo ogrozil Gangnam Styla na vrhu priljubljenih spletnih posnetkov. Pred plesom so sicer še Adele s pesmijo Rolling in the Deep, Carly Rae Joseph s Call Me Maybe in Justin Biber z Baby.