"Še pred dobrim letom sem bil trdno prepričan, da so zimske olimpijske igre v Sočiju v mojem dosegu, vendar pa so leta, poškodbe ter mladina, ki je resnično divja, razlog za slovo od tekmovanja," je med drugim zapisal Velenjčan Vajdič, ki je v svetovnem pokalu zadnjič nastopil na slalomu 24. januarja lani v Schladmingu, zadnje točke v svetovnem pokalu pa je osvojil na slalomu za pokal Vitranc z 18. mestom 31. januarja 2010. Po ponavljajočih se težavah s hrbtom, leta 2009 je prestal operacijo zaradi ukleščenega živca, več ni našel poti med najboljše. Skupaj z Alešem Gorzo sta nato izgubila mesto v ekipi za svetovni pokal ter sta pristala med samoplačniki. Gorza je prvi vrgel puško v koruzo in končal tekmovalno pot, Vajdič pa si je z nastopi na tekmah nižjega ranga še prizadeval znova vrniti v reprezentanco.

Dvaintridesetletni Vajdič se je leta 1999 v veleslalomu prebil v ekipo za svetovni pokal ter 31. oktobra istega leta prvič nastopil na tekmi za svetovni pokal v Tignesu v Franciji. Leta 2003 je v Kranjski Gori osvojil prve točke v svetovnem pokalu v veleslalomu. Na mladinskem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v kanadskem Quebecu leta 2000 je osvojil dve srebrni kolajni v veleslalomu in kombinaciji. Leta 2006 je bil član odprave na zimskih OI v Torinu, kjer je v slalomu končal na 19. mestu. V sezoni 2007/08 se je prebil med prvokategornike v slalomu, najboljša izida v svetovnem pokalu pa je dosegel v Alta Badii decembra 2007 in Kitzbühlu januarja 2009 s petima mestoma v slalomu. Najboljši veleslalomski izid je s 13. mestom vpisal na tekmi svetovnega pokala v Val d'Iseru decembra 2008. Na startu tekem svetovnega pokala je bil 121-krat.

"Beri" je nastopil na treh svetovnih prvenstvih, najvišje pa je bil uvrščen na kombinaciji v Bormiu (2005) in veleslalomu v Val d'Iseru (2008), obakrat je prišel na 18. mesto. Poleg tega je tekmoval tudi na OI v Vancouvru.

Na Smučarski zvezi Slovenije so se "Beriju" ob tem zahvalili "za njegovo predanost alpskemu smučanju in za izredno predstavljanje slovenske zastave po sve