Čeprav je še v sredo kondicijski trener in življenjski sopotnik najuspešnejše alpske smučarke trdil, da o odhodu Magonija uradnega še ni nič in vse ostaja pri tem, da bo zasedba v nespremenjeni sestavi tudi v novi sezoni, pa so se danes razblinila še zadnja ugibanja o slovesu preudarnega in umirjenega italijanskega stratega dosežkov Tine Maze.

"Ni skrivnost, da smo ga želeli zadržati, saj je bil zvest, zelo natančen in izjemno marljiv trener. Tega ne skrivam. Zato sem mu bil pripravljen ponuditi tudi nekoliko drugačen način dela, ki bi mu omogočal več dni z družino. Sestali smo se, želeli smo ga, on se je odločil za novo pot. Dejstvo je, da je Livio velik domoljub. Pred leti naj bi denimo celo izjavil, da bi ob klicu iz Italije tekel v domovino. Meni denimo delo v italijanski reprezentanci ne pomeni toliko kot njemu. Morda je tudi ocenil, da je naši ekipi dal vse, da več ne more. Govorim povsem iskreno, ko pravim, da mu želim v novem delovnem okolju veliko sreče. Ob slovesu je dejal, da mu je bilo v Tinini ekipi kljub velikim naporom zelo lepo. Izpolnil je vse obveznosti do nas, mi do njega," je za Sportal povedal Goričan Massi.

Magonijev naslednik že izbran

V ekipi šampionke, ki je kot prva slovenska športnica v zgodovini osvojila veliki kristalni globus za skupno zmago v seštevku svetovnega pokala alpskih smučark, bodo čim prej skušali zapolniti vrzel po odhodu 50-letnega italijanskega strokovnjaka. "Ko sem leta 2008 iskal trenerja, sem klical vsaj deset ljudi, pozitivno je odgovoril le Andrej Perovšek. Danes, ko je Tina najboljša smučarka na svetu, pa sem sam prejel vsaj deset ponudb. Novinec v naši ekipi se veseli novega izziva. Ko ne bo več vezan na pogodbo z drugim taborom in bo tudi uradno del naše ekipe, ga bomo predstavili," je iskanje zamenjave opisal Massi, ki imena trenerja še ni želel razkriti, znano pa je, da, tako kot njegov predhodnik, ne bo Slovenec.

Magoni je v ekipo Tine Maze prišel leta 2010, še na finalu svetovnega pokala v Lenzerheideju so iz tabora Črnjanke prihajala sporočila, da bo Magoni z Mazejevo ostal vsaj do Sočija. Magoni je v svoji karieri delal z dekliškimi ekipami Monaka in Poljske, v italijanski reprezentanci pa je bil že trener ekipe evropskega pokala, ko je skrbel za sestri Eleno in Nadio Fanchini, v novi sezoni pa naj bi prevzel žensko veleslalomsko ekipo za svetovni pokal. Magoni je sicer že nekajkrat nakazal, da želi imeti več časa za družino, še zlasti ko sta s sopotnico Miriam Gschnitzer letos januarja dobila sina.