Enainštiridesetletni Armstrong bo tekmoval na plavalnem tekmovanju Masters South Central Zone Swimming Championships v seniorski kategoriji v starostni skupini od 40 do 44 let, in sicer v prostem slogu na 500, 1000 in 1500 yardov.

"Omenjeno tekmovanje ne sodi pod protidopinška pravila Ameriške protidopinške agencije, ki je Armstrongu prepovedala udeležbo na vseh tekmovanjih pod njeno pristojnostjo zaradi zlorabe prepovedanih poživil med Armstrongovo kolesarsko kariero. Osnovni cilj našega tekmovanja je spodbujanje starejše populacije k plavanju. Lance je član naše organizacije in zato lahko plava. Na naših tekmovanjih ne izvajamo protidopinških kontrol," je v zvezi s plavalnim nastopom razvpitega Armstronga dejal izvršni direktor organizacije US Masters Swimming Rob Butcher.

Armstronga je Ameriška protidopinška agencija obtožila sistematične zlorabe dopinga ter mu nato izrekla prepoved nastopanja in razveljavila dosežke. Mednarodna kolesarska zveza pa je na podlagi dokazov Ameriške protidopinške agencije zaradi dopinga Armstrongu odvzela sedem naslovov skupnega zmagovalca dirke po Franciji ter mu doživljenjsko prepovedala nastopanje na tekmovanjih pod njenim okriljem.

Armstrong, ki je letos javno v pogovoru z ameriško voditeljico televizijskih pogovornih oddaj Oprah Winfrey priznal, da se je posluževal prepovedanih metod, si želi tudi v prihodnje nastopati na triatlonih.