Gostitelji so tekmo praktično rešili v svojo korist že sredi prve tretjine, ko so v razmiku dobrih štirih minut dosegli tri gole. Newyorčanom je očitno koristila zamenjava igralcev, slovaškega zvezdnika Marjana Gaborika, ki je odšel v Columbus, sta odlično nadomestila novinca Ryane Clowe in Derick Brassard, slednjega je Columbus zamenjal ravno za Gaborika. Clowe je v prvi tekmi po prihodu iz San Joseja dosegel dva gola, Brassard pa se je izkazal z golom in s tremi podajami.

Matt Stajan, hokejist Calgaryja s slovenskimi koreninami, je v derbiju z Edmontonom, že po dobrih petih minutah dosegel dva gola. Nihče v dvorani pa takrat ni mislil, da bodo domačo ekipo tekmeci do konca povsem ponižali. Že v prvi tretjini so izenačili, nato pa do konca dosegli še šest golov in zmagali z 8:2. Po dva gola za goste sta dosegla Jordan Eberle in Rus Nail Jakupov.

Finski blisk Teemu Selanne še naprej trese mreže. V dvoboju med njegovim Anaheimom in Dallasom, ki ga je s 5:2 dobil Anaheim, je dosegel že svoj 673. gol v ligi. Njegov soigralec Ryan Getzlaf ga dobro posnema, a ga bo težko ujel, saj je pri golih zaenkrat "le" pri številki 150. Skupaj pa dobro pomagata svoji ekipi, ki ima že 55 točk in le še za dve točki zaostaja za najuspešnejšo ekipo, Chicagom.

Sinoči sta zmagi zabeležila še San Jose in Philadelphia, ki sta bila z dvema goloma prednosti boljša od Minnesote in Montreala. Kanadčani so tako zamudili priložnost, da se vodilni ekipi vzhodne konference, Pittsburghu, približa le na tri točke zaostanka.