Tako ameriške kot evropske borze so včerajšnje trgovanje zaključile s padcem vrednosti vodilnih indeksov. Ameriški SP500 je izgubil več kot pol odstotka, evropski Stoxx50 pa odstotek in pol vrednosti. Tečaj evra se je popoldne nekoliko okrepil, tako je bilo za en evro treba plačati 1,2847 dolarja. Znižale so se tudi cene energentov, plemenitih kovin in industrijskih materialov. Nekoliko so zrasle cene kmetijskih proizvodov, posebej pšenice, katere vrednost se je zvišala za dva odstotka in pol.

Tečaji delnic na azijskih borzah so trgovalni teden začeli z občutnimi padci. Rahlo izboljšanje ključnih gospodarskih kazalnikov smo zasledili na Kitajskem in Japonskem. Razpoloženje med večjimi japonskimi proizvajalci se je po podatkih japonske centralne banke v letošnjem prvem četrtletju izboljšalo, kar je prvo izboljšanje kazalnika zaupanja velikih japonskih podjetij po treh četrtletjih. Čeprav uprave podjetij pričakujejo rast prihodkov in dobičkov, ostajajo previdne pri načrtovanju izdatkov. Japonski indeks Nikkei je močno odstopal od včerajšnje negativne smeri na borznih trgih z dvigom vrednosti za tri odstotke.

Italijanski finančni sistem se je po navedbah IMF izkazal za močnega, vendar recesija za banke tretjega največjega gospodarstva evrskega območja predstavlja grožnjo. Inflacija v Nemčiji se je marca znašla na najnižji ravni v zadnjih dveh letih, Velika Britanija pa se bo po napovedih britanske gospodarske zbornice zlasti zaradi močnega storitvenega sektorja izognila tretji recesiji po letu 2008. Ameriške tovarne so februarja prejele več naročil kot januarja, zlasti zaradi letalske industrije. Toda analitike nekoliko skrbi februarsko nazadovanje naročil v kategoriji osnovnih kapitalskih dobrin, ki so dobra napoved za prihodnje investicije podjetij. Zasebna in javna poraba za nove gradnje je v ZDA februarja v primerjavi z januarjem glede na vladno poročilo zvišala za 1,2 odstotka, na letno prilagojeno raven 885,1 milijarde dolarjev, medtem ko je aktivnost v predelovalni industriji marca nekoliko nazadovala.