Murray je bil leta 2011 obsojen na štiri leta zapora za nenaklepni uboj zvezdnika, ki je umrl za posledicami pretiravanja s pomirjevali. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je Murray za televizijo CNN dejal: "Na sodišče nisem bil pozvan. Ne želim pričati v postopku."

"Uveljavil bom pravico do molka, saj ne želim, da bi se v primeru prihodnjih postopkov kaj uporabilo proti meni," je zdravnik poudaril v prvem pogovoru po obsodbi. Pogovor je potekal nekaj ur potem, ko se je sprožil odškodninski postopek na zahtevo Jacksonove Matere Katherine Jackson in njegovih treh otrok, Princa, Paris in Blanket.

Mati pokojnega zvezdnika ter starejša otroka Prince in Paris naj bi pričali v postopku, v katerem po poročanju spletnega portala TMZ zahtevajo odškodnino v vrednosti 40 milijard ameriških dolarjev (31 milijard evrov).

Odvetnik Jacksonove družine Kevin Boyle je za CNN sicer zavrnil poročanje portala: "Jacksonova družina ni podala zahtevka za 40 milijard dolarjev. To enostavno ni res."

Jacksonova mati je AEG Live obdolžila nevestnega najema Murrayja, da bi skrbel za zvezdnika med turnejo "This Is It". Kot je dejala, so organizatorji med pripravami na njenega sina preveč pritiskali. AEG Live pa se zagovarja, da naj bi imel Jackson dolgo zgodovino pretirane uporabe zdravil, še preden je spoznal Murrayja.

Jackson je na svojem domu v Los Angelesu zaradi prevelikega odmerka pomirjeval umrl 25. junija 2009.