Še pretekli teden je bila velika želja moštva Bruins Jarome Iginla, ki pa se je raje odločil za odhod iz Calgaryja v Pittsburgh. Bostončanom tako ni preostalo drugega, kot da se ozrejo po drugih igralcih, privabiti pa so uspeli 41-letnega veterana Jagra.

Za olimpijskega zmagovalca in dvakratnega svetovnega prvaka so Bruins Dallasu v zameno prepustili možnost izbire drugega igralca na »draftu«, prav tako pa so se odrekli dvema mladima igralcema Laneu MacDermidu in Codyju Payneu.

»Ko postaneš starejši, je povsem pričakovano, da tvoje veščine opešajo. Vseeno je Jagr še vedno izvrsten, prav tako pa je najboljši strelec Dallasa. Ko ga gledaš igrati, vidiš, da še vedno poseduje znanje, ki ga je nekoč krasilo. Prepričan sem, da bo Jaromir sprejel katerokoli vlogo, ki mu bo dodeljena,« je o desetem najboljšem strelcu vseh časov v ligi NHL dejal generalni direktor Bostona Peter Chiarelli.

Češki hokejist je skrajšano sezono v NHL začel izvrstno, saj je dosegel 14 golov in zbral 12 podaj. V severnoameriški ligi je prvič zaigral že daljnega leta 1990, v tem času pa je na 1389 tekmah regularnega dela vpisal 678 golov in natančno 1000 asistenc. S Pittsburghum, za katerega je igral 11 let, je osvojil dva Stanleyjeva pokala, med drugim pa je nosil tudi dres Washington Capitals, New York Rangers in Philadelphia Flyers.