Za učinkovito očiščenje telesa je včasih dovolj že to, da nekaj dni ali kak teden ne uživamo predelane hrane, kofeina in alkohola. Tako v telo vnesete svežo energijo, postanete lažji in manj napihnjeni zaradi odvečne vode, ki se nabira v telesu zaradi uživanja preveč slane in mastne hrane.

Prvi korak k uspešnemu očiščenju telesa je, da telo ponovno hidriramo

Na dan moramo popiti dva do tri litre vode ali zeliščnega čaja, kar pospeši prebavni trakt in hidrira celice. Po dveh dneh boste opazili, da so koža in oči videti svetlejši, bolj čisti in trebuh bolj ploščat. Naslednji korak je, da v jedilnik vnesete veliko svežega sadja in zelenjave. Priporoča se, da vsak dan pojemo tri skodelice solate ali druge zelenjave, lahko tudi zelenjavno juho, in dva do tri kose sadja. Naravni sokovi so tudi odličen način, da v telo vnesemo vitamine.

Pomembne so vlaknine

Priporočljivo je jesti ovsene kosmiče in stročnice, ki jih dodamo v juhe in solate. Tako v telo vnesemo vlaknine, proteine ter ključne hranilne snovi kot so železo, cink in ključne maščobe. Ribe kot sta tuna ali losos so odlične za kosilo in večerjo, med obroki so najboljši prigrizek oreščki, semena in sveže sadje.

Strogi očiščevalni režimi izločajo kruh, žita, mlečne izdelke, testenine in riž, vendar se jih ne bi smeli držati dlje kot teden dni, saj telo v tem času ne dobi zadosti hranilnih snovi, ki omogočajo telesu, da optimalno funkcionira na dolgi rok.