Junak tekme je bil Keith Yandle, ki se je po več kot treh letih vpisal med strelce, celo več, dosegel je dva gola. Častnega za goste je prispeval Justin Williams, v prvi tretjini je le minuto po prvem zadetku domačih izenačil na 1:1.

Kopitar tokrat ni bil najbolj razpoložen, na gol domačega vratarja Jasona LaBarbere, ki se je izkazal s 34 obrambami, je sprožil le en strel.

Konec serije zmag Pittsburgha

Buffalo je v Pittsburghu prekinil serijo 15 zaporednih zmag pingvinov, vodilnega moštva vzhodne konference, hkrati pa zmagal prvič v zadnjih petih tekmah. Domačim se je poznala odsotnost Sidneyja Crosbyja, najboljšega strelca letošnjega prvenstva, ki je zaradi poškodbe izpustil prvo letošnjo tekmo. Za Bufallo - tudi sablje so igrale brez svojega najboljšega strelca Avstrijca Thomasa Vaneka, je dva gola dosegel Kevin Porter, to sta bila tudi njegova prva zadetka v sezoni.

Z dobrimi igrami in rezultati nadaljuje Boston

Boston je tokrat v pričakovanju prihoda češkega zvezdnika Jaromirja Jagra s 3:2 premagal Ottawo. Gostje so sicer povedli z 1:0, a sta za preobrat že v prvi tretjini poskrbela Čeh David Krejči in Tyler Seguin. Po izenačenju na 2:2 je odločilni gol dosegel Nathan Horton.

Winnipegu nista pomagala niti dva gola Paula Postme niti vodstvo z 2:1, na koncu so ga v New Yorku s 5:2 porazili otočani. Še bolj razočaran je lahko češki napadalec Caroline Jiri Tlusty. V dvoboju z Washingtonom je dosegel vse tri gole za svojo ekipo, a kljub vodstvu z 2:0 in 3:2 to ni bilo dovolj za zmago. Washington je namreč petkrat zatresel mrežo gostiteljev, po dvakrat je to uspelo Rusu Aleksu Ovečkinu in Miku Greenu. Za peti gol je s strelom v nebranjeno mrežo dobrih 40 sekund pred koncem poskrbel Joel Ward.

Nashville je s 3:1 ugnal Colorado, edino torkovo tekma s podaljški pa so odigrali v Tampi, kjer se je na koncu veselila Florida. Z uspešno izvedenim kazenskim strelom jim je dve točki zagotovil Peter Mueller.