Petindvajsetletni Murray se je tako drugič v karieri povzpel do drugega mesta na svetu (2009), Federer in Nadal pa prvič po novembru 2003 nista več skupaj med prvimi tremi tenisači na svetu.

V Miamiju so nastopili tudi vsi trije slovenski igralci v top 100. Medtem ko je Blaž Kavčič izpadel že v prvem krogu, se je Aljaž Bedene prebil v drugega, Grega Žemlja pa celo do tretjega. To je opazno tudi na lestvici ATP, saj je Žemlja napredoval osem mest in je zdaj 54., torej le štiri mesta od zgodovinske najvišje uvrstitve, Bedene pa je pridobil dve mesti in tudi on se je približal najvišji uvrstitvi v karieri (71.). Blaž Kavčič je 85.

Polona Hercog pred povratkom izgubila še osem mest

Po turnirju premier v Miamiju se lestvica WTA pri vrhu ni bistveno spremenila. Na robu deseterice sta mesti zamenjali le Avstralka Samantha Stosur in Danka Caroline Wozniacki, sicer pa je prva še naprej Američanka Serena Williams, druga Rusinja Marija Šarapova in tretja Belorusinja Viktorija Azarenka.

Polona Hercog, ki je letos izpustila večino turnirjev zaradi poškodbe zapestja, je tokrat izgubila nekaj več mest - osem in je zdaj 90., a glede na to, da se bliža njen povratek na teniška igrišča, padec po razpredelnici ne bo tako hud. Druga najboljša slovenska igralka je Tadeja Majerič na 165. mestu.