Sabirova je Berezovskega spoznala pred štirimi leti. Tednik je ob intervjuju objavil fotografijo, na kateri jo Berezovski objema prek ramen. Kot so zapisali, je več prijateljev Berezovskega potrdilo, da je bila Sabirova z njim v daljši zvezi.

Kot je dekle povedalo v intervjuju, je 67-letnik v njunem zadnjem telefonskem pogovoru - le dan preden so ga 23. marca zvečer našli obešenega v kopalnici v njegovem dvorcu na obrobju Londona - "zvenel bolje kot ponavadi". Resda je bil v zadnjem času precej potrt in mu je šlo več stvari narobe, a zagotovo ni imel samomorilskih nagnjenj, je poudarila.

Namenjen je bil v Izrael

"Zagotovo je nameraval v ponedeljek (25. marca) priti v Izrael. To vem zagotovo," je še razkrila 23-letnica in novinarjem pokazala kopijo svoje letalske karte za Tel Aviv. Z Berezovskim naj bi se namreč dobila na tamkajšnjem letališču, nato pa bi skupaj potovala in med drugim obiskala Mrtvo morje.

Skupno potovanje naj bi ji milijarder predlagal 18. marca, potem ko ji je potekel vizum za Veliko Britanijo in se je morala vrniti v Rusijo.

Putina prosil za odpuščanje

Sabirova je tudi potrdila, da je Berezovski pisal ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu, svojemu dolgoletnemu sovražniku, ter ga prosil za odpuščanje. "Dejal je, da ne vidi druge poti (za vrnitev v Rusijo), kot da se ukloni," je povedala. Kot je dejala, je osebno videla osnutek pisma, ki ga je nato Berezovski novembra poslal Putinu.