Minnesota je v drugem zaporednem tekmovalnem večeru in na peti tekmi v osmih dnevih zaostajala že za dva zadetka (1:3). Nato je izsilila podaljšek, v katerem ni bilo golov. V kazenskih strelih so vsi trije igralci domačih, Zach Parise, kapetan Mikko Koivu in Matt Cullen, zadeli, po golu Mikeja Richardsa pa je poskus kapetana Dustina Browna vratar gostiteljev Niklas Backstrom ubranil in tako odločil dvoboj. Brown je bil sicer strelec prvega gola na tekmi v osmi minuti, ko je bil med podajalci Kopitar.

Parise je dosegel gol in podajo, Koivu za z dvema podajama zbral najmanj eno točko na sedmi zaporedni tekmi. Za domače je bil pomemben tudi zadetek novinca Charlieja Coylea šest minut pred koncem druge tretjine, ko so po znižanju izida na 2:3 v zadnji tretjini dobili dodatni zagon za izenačenje, ki ga je v osmi minuti tega dela igre po podaji Koivuja dosegel Parise. Pred tem je v prvi tretjini šest minut po vodstvu gostov izenačil Matt Cullen. Kralji so nato z igralcem več v 4. minuti druge tretjine znova povedli in na 3:1 povišali po zadetku Justina Williamsa osem minut pozneje.

Los Angeles je sedaj peti na lestvici zahodnega dela lige z 41 točkami, eno manj ima San Jose, za dve pa zaostaja Detroit. Minnesota ima 44 točk in je na tretjem mestu z enakim izkupičkom, kot ga ima četrtouvrščeni Vancouver.

Ekipa Pittsburgh Penguins, trenutno vodilna v ligi, je napravila še korak naprej k izboljšanju svojega rekordnega niza zmag v NHL. Pittsburgh je premagal New York Islanders z 2:0 in izenačil drugi najdaljši niz zaporednih zmag, ki so ga Islanders dosegli leta 1982 ter le še za dve zmagi zaostajajo za lastnim rekordom iz sezone 1992/93. Na tekmi je v dresu pingvinov debitiral kanadski zveznik Jarome Iginla, po tekmi pa je ostal grenak priokus. Kapetan domačih in vodilni strelec lige Sidney Crosby je že v drugi minuti dobil plošček v obraz in so ga morali takoj prepeljati v bolnišnico.

Nesrečni strel je sprožil njegov soigralec Brooks Orpik. "Sidneyja Crosbyja je plošček zadel v obraz in je izgubil nekaj zob. Takoj so opravili operacijo. Jasno, skrbno bomo spremljali njegovo zdravstveno stanje. Torej, Sid je v bolnišnici in je ostal brez nekaj zob," je strnil nesrečni dogodek trener zmagovalcev Dan Bylsma. Crosby je z 15 goli in 41 podajami na vrhu lestvice strelcev v tej sezoni, kljub njegovi odsotnosti pa so pingvini zmagali.

Češki vratar domačih Tomaš Vokoun je ubranil vseh 35 strelov, Jevgenija Nabokova na drugi strani pa sta v zadnji tretjini premagala Matt Cooke in James Neal. Vokoun je tretjič zapored po dvobojih z Montrealom (37 obramb) in Winnipegom (20) ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.