Slovenci so tako turnir končali s stoodstotnim izkupičkom. Najprej so s 5:3 odpravili domačine Turke, nato so favorizirano Ukrajino "odpihnili" z 8:3, danes pa so pričakovano odpravili še Angleže, ki za razliko od "stadionskega nogometa" v dvoranskem niso blizu najboljšim.

Slovenski nogometaši, danes so dobili priložnost tudi tisti, ki doslej niso veliko igrali, so pot proti novi zmagi tlakovali že v prvem polčasu, ki so ga dobili z 2:1 po zaslugi golov Sebastijana Drobneta v 13. in Benjamina Melinka v 16. minuti. Le devet sekund za golom slednjega so sicer Angleži prek Luka Ballingerja znižali na 1:2, a bili precej slabši tekmec in so jo kar srečno odnesli z le minimalnim zaostankom.

V 26. minuti pa je Igor Osredkar le povišal slovensko vodstvo na 3:1, Drobne pa je v 31. in 32. minuti z novima zadetkoma le še potrdil novo slavje Slovenije. Melink je sicer v 39. minuti dosegel avtogol, a to je bila le majhna "črna pika" ob povsem zasluženi zmagi Slovenije. Ne nazadnje je bilo razmerje v strelih kar 45:15 v korist Slovenije.

Slovenijo so v Turčiji sicer zastopali Dejan Bizjak (Puntar), Alen Fetić (Makarska), Kristjan Čujec (Pesarofano), Sebastijan Drobne (Strovolou), Uroš Kroflič (Dobovec Trgovine Jager), Benjamin Melink (Puntar), Rok Mordej (New Team), Alen Mordej (Toulon), Igor Osredkar (Litija), Damir Puškar (Litija), Gaj Rosič (Puntar), Tilen Štendler (Puntar), Rajko Uršič (Oplast) in Gašper Vrhovec (Litija).

Slovenija bo v Belgiji četrtič na stopila na EP. Doslej je igrala na evropskih prvenstvih leta 2003, ko je doživela poraze proti Italiji, Češki in Rusiji, 2010, ko je na Madžarskem klonila pred Srbi in Rusi, in lani na Hrvaškem, ko sta bili boljši branilka naslova Španija in Ukrajina.