Povečanje števila obiskovalcev Louvra, ki sicer kraljuje na lestvici že od samega začetka raziskave leta 2007, gre pripisati tudi odprtju novega krila, posvečenega islamski umetnosti.

Na drugem mestu omenjene lestvice je newyorški Metropolitanski muzej, medtem ko tretje, četrto in peto mesto zasedajo trije londonski muzeji. Leto 2012 je bilo za tamkajšnje muzeje odlično tudi po zaslugi londonskih olimpijskih iger. Zelo zadovoljni so bili v znanem Tate Modernu, ki se je znašel na četrtem mestu.

Najbolj priljubljena razstava leta je bila v tokijskem metropolitanskem muzeju umetnosti, šlo pa je za Nizozemske mojstre. Obiskovalci so si lahko med drugim ogledali tudi Vermeerjevo mojstrovino Dekle z bisernim uhanom. Razstavo si je med junijem in septembrom 2012 ogledalo več kot 10 tisoč ljudi na dan.

Na drugem mestu najbolj priljubljenih razstav je bila Amazonka: Cikli modernosti v brazilskem Riu de Janeiru, tretja pa je bila razstava italijanskih mojstrov 19. stoletja, ki je bila na ogled postavljena v ruskem Sankt Peterburgu.