Po dirki Gent–Wevelgem niste nastopili na Treh dneh De Panne. Zaradi tega ne boste v takem tekmovalnem ritmu kot večina drugih. Bo to kaj vplivalo v nedeljo?

Ne vem. Težko ocenjujem. Dirka Po Flandriji prvotno ni bila v mojem tekmovalnem programu. V ekipo so me vključili, ker si je Italijan Marcato poškodoval koleno. In tudi nobenih posebnih pričakovanj nimam. Mrzlo bo. Težko kar koli rečem. Zame je kar v redu, da med tednom nisem dirkal. Veliko dirk že imam to sezono. Več kot trideset. Sem že kar »pečenka«, tako da mi napori med tednom le ne bi posebno koristili. No, boril se bom do zadnjega.

Tudi doma na Gorenjskem je slabo vreme. Bolj primerno za hokej kot za trening s kolesom.

Zaradi tega sem bil vse dni na ergometru. Le en da sem se zapeljal proti morju. Mraz, sneg in slabo vreme nas spremljajo že vso sezono.

Po večini dirk ste potožili zaradi mraza. Tudi po Prijs Vlaanderen na istih terenih, kot je jutrišnja dirka, kjer ste v času sedmouvrščenega Toma Boonena osvojili 15. mesto.

Tam je bila ves dan temperatura pod ničlo. Na koncu sem imel krče in nisem mogel sprintati, kot bi lahko. Isto je bilo na dirki Gent–Wevelgem, kjer so še dirko skrajšali, a ni pomagalo. Otrpnil sem tudi na Milano–San Remo. Nič bolje ni bilo na Tirreno–Adriatico. Če omenim še, da je zaradi vremena tudi trening otežen, potem verjemite, da komaj čakam toplejše vreme.

Torej je bilo le na klasiki 75. Giro del Lazio v Rimu, kjer ste bili tretji, dovolj toplo?

Ja. (Smeh.)

Prvič boste nastopili na dirki Po Flandriji. Veliko govorijo o izkušnjah, ki so pol uspeha.

To me ne skrbi. Poznam te ceste. Večina dirk v Belgiji gre po tem predelu. Del istih vzpetin smo prevozili tudi prejšnji petek. Ni skrivnosti. V ospredju bodo isti kot na Wevelgemu. V naši ekipi bo večina pozornosti namenjena Špancu Juanu Antoniu Flechi. Je specialist za te terene.

Kako ste se znašli v novi ekipi nizozemskih »počitnikarjev«? Thomas De Gendt vam je Po Kataloniji privozil šele prvo zmago?

V redu je. Nič posebnega. Ni nobenega stresa. Tudi pritiska nad nami nisem začutil. To, da vseskozi menjajo moj tekmovalni program, pa vzamem kot del obveznosti. Po Flandriji sem na seznamu za Amstel Gold, Brabantsko puščico. Za Giro pa za zdaj ne, načeloma vozim francoski Tour, a nikoli se ne ve.