Disciplinska komisija francoske lige je sicer pred časom sedmim zdajšnjim in nekdanjim rokometašem Montpellierja Nikoli in Luki Karabatiću, Draganu Gajiću, Primožu Proštu, Issamu Teju, Samuelu Honrubii in Mladenu Bojinoviću naložila kazen prepovedi igranja šestih tekem zaradi domnevnih stav na lanski majski prvenstveni tekmi med Montpellierjem in Cessonom (28:31). Po pritožbi pa so kazni Gajiću, Nikoli Karabatiću, ki je prestopil v Pays d'Aix, in Teju izbrisali, preostali četverici pa so jo znižali na štiri tekme.

"Komisija se ni mogla odločiti drugače. Takšna odločitev me ni presenetila. V dosjeju ne obstaja nikakršen direktni ali indirektni dokaz, da sem stavil. Vesel sem, da se je ena stvar končala. Zdaj čakam še na nadaljevanje sojenja v Montpellierju, upam, da tudi tam s pozitivnim zaključkom," je za Sportal povedal Gajić, ki zaradi poškodbe ne bo igral za slovensko vrsto na prihajajočih kvalifikacijskih tekmah za EP proti Islandiji.

Prošt, ki zdaj igra za Göppingen, in Luka Karabatić sta sicer že prej priznala, da sta stavila na zaostanek svoje ekipe po polčasu te tekme, Gajić, Nikola Karabatić in Tej pa so vedno zanikali vpletenost v te stavne nečednosti, s katerimi naj bi igralci in njihovi sorodniki ter prijatelji zaslužili 252.000 evrov.