S termini imajo prireditelji tekmovanja letos precej težav. Na to temo so s klubi izvedli že tri sestanke, zadnjega sinoči. Po številnih usklajevanjih je HZS pripravila dve časovni verziji finala. V urniku morajo namreč upoštevati tudi reprezentančne prijateljske tekme, čeprav se v nobeni različici ne bodo povsem izognili prekrivanju s tekmami Slovenije v Mariboru.

Danes znan prvi finalist, Olimpija ali Jesenice?

Prvi finalist DP bo znan danes, ko bo na sporedu povratna polfinalna tekma med moštvoma Telemach Olimpija in HD Jesenice mladi; prvo tekmo so zmaji dobili s 7:4. Na drugega polfinalista pa bo treba počakati do naslednjega tedna; Playboy Slavija namreč še igra v finalu mednarodne lige INL in če bo tega tekmovanja konec že v nedeljo, bodo Založani proti Prosports.si Triglavu drugo tekmo (prvo so v Kranju dobili z 2:0) igrali v sredo, 3. aprila, sicer pa v soboto, 6. aprila. V polfinalu moštva igrajo po sistemu boljši iz dveh tekem, v finalu pa na dve zmagi.

Če bo polfinale končan po prvi verziji, bodo finalne tekme 5. in 7. aprila, morebitna tretja pa 8. aprila. Če se bo drugi polfinale zavlekel, pa bo prva tekma finala 7. aprila, druga v ponedeljek, 8. aprila ali v torek 9. aprila, morebitna tretja pa v četrtek, 11. aprila.

V prihodnji sezoni pet klubov v INL, ki bi lahko štela za DP

Sicer pa so se klubi in HZS na sinočnjem sestanku dogovorili še za tekmovanja v naslednji sezoni. V mednarodnih tekmovanjih bo še naprej sodelovala Telemach Olimpija v ligi Ebel, v ligi INL pa bodo, poleg sedanjih članov iz Zaloga in Kranja, nastopali še Maribor, Celje in HD Jesenice mladi. Na HZS pa bodo poiskali način, da bi te tekme štele tudi za slovensko DP, saj bodo vsi klubi, ki imajo članske selekcije, tako po novem igrali v mednarodnih tekmovanjih.

V ligi Ebel do 20 let bo, tako kot letos, tekmovala HK Olimpija, v novoustanovljenem mednarodnem tekmovanju do 18 let pa HK Olimpija, skupna ekipa Celja in Maribora, Jesenice mladi, HK MK Bled in Slavija.