Kopitar je sodeloval pri akciji v četrti minuti in 42. sekundi druge tretjine, ko je padel prvi gol na tekmi, ki ga je zadel kapetan Dustin Brown. Slednji je v ponedeljek zadel manj kot tri minute pred koncem srečanja za zmago s Chicagom. Tri dni pozneje je bil junak Mike Richards, ki je dve minuti in 43 pred koncem dvoboja v St. Louisu poslal plošček mimo Jaroslava Halaka; sodniki so si morali akcijo ponovno pogledati v počasnem posnetku, preden so dosodili gol za vodstvo gostov s 3:2.

Halak je ubranil 36 strelov, kar je največ zanj v tej sezoni, kar pa je bilo premalo za zmago proti napadalno zelo usmerjenim kraljem. "Vedno, ko igramo z njimi, je to psihično zelo zahtevna tekma. Zelo smo bili osredotočeni med dvobojem in smo jih verjetno pravočasno ujeli, ko so malce popustili, ter slavili zmago," je povedal Kopitar.

Pingvini s povratnikom Malkinom do 14. zaporedne zmage

Ruski as Jevgenij Malkin je prvič po devetih tekmah, ko je manjkal zaradi poškodbe, pomagal ekipi Pittsburgh Penguins do štirinajste zaporedne zmage. Winnipeg Jets so ugnali s 4:0, Malkin je dosegel en gol, dva je prispeval Pascal Dupuis, češki vratar Tomaš Vokoun pa je ubranil vseh 20 strelov. Če bo Pittsburgh zmagal doma na naslednjem srečanju z New York Islanders, bo postal edina ekipa v zgodovini NHL, ki bi zmagala na najmanj desetih tekmah v enem mesecu in v njem zabeležila zgolj zmage.

"Zavedamo se, da je za nami že zdaj izjemen niz zmag, ki je plod trdega dela, vendar pa to ob koncu dneva ne pomeni veliko. Kmalu pride naslednja tekma, pa druga in tretja. Mislim tudi, da nihče več ne bo govoril o našem nizu zmag, ko bo na vrsti končnica," je menil kapetan Sidney Crosby. Jarome Iginla, s Kanado je med drugim osvojil dve zlati olimpijski medalji, se po prestopu iz Calgary Flames še ni pridružil novim soigralcem v že tako zvezdniški zasedbi Pittsburgha, ki jo bo verjetno okrepil v sobotnem dvoboju z New York Islanders. Petintridesetletni Iginla bo tako v ekipi Sidneyja Crosbyja, s katerim sta v finalu OI v Vancouvru pred tremi leti sodelovala pri odločilni akciji za zmago, ko je plošček v boju ob ograji pridobil Iginla in ga nato podal do Crosbyja, ki je zadel gol.