»Ovadba je podana zoper šest fizičnih oseb zaradi kaznivih dejanj goljufije, goljufije na škodo Evropske skupnosti ter zaradi kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin,« nam je včeraj sporočil višji državni tožilec Boris Marčič. »Osumljeni naj bi po podatkih ovadbe oškodovali proračun Republike Slovenije za 3,272.651 evrov ter proračun Evropske unije za 6,010.126 evrov.«

Občina Dnevnikovo informacijo obelodanilo vsem medijem

Po neuradnih informacijah so kazensko ovadili Franca Kanglerja, kar bi bila že njegova 13. kazenska ovadba, ki je povezana z njegovim županovanjem. Ovadili naj bi tudi direktorico mariborske občinske uprave Milico Simonič Steiner, direktorja propadlega gradbinca MTB Viktorja Lednika občinskega uradnika A. K., vodstvenega delavca projektantskega podjetja G. S. in gradbenega nadzornika J. Š.

»Vprašanje novinarja Dnevnika me ni presenetila, ker sem opazil kriminalista Policijske uprave Maribor z novinarko Večera in sem pred pričami dejal: 'Jutri pričakujem vprašanje glede Lutkovnega gledališča,« je ovadbo komentiral Kangler. Ta ovadba je zanj neumnost. »Vsi, ki so bili vključeni v izgradnjo lutkovnega gledališča, so delali pošteno, vestno in zakonito,« je dejal.

»Stvari o katerih ne vem nič, ne morem komentirati. Me pa resnično čudi kako lahko vi kot novinar zveste za takšne stvari prej kot jaz?!« nam je na naše vprašanje odpisala Simonič Steinerjeva in je svoj odgovor razposlala vsem medijem, ne samo Dnevniku. V njem pravi, da je bila v tej zadevi zaslišana pred letom dni. Je pa odločno zanikala, da bi zagrešila kaj nezakonitega in pričakuje, da bo tožilstvo ovadbo zavrnilo Z Lednikom, nekdanjim direktorjem propadlega gradbenega podjetja MTB nismo uspeli navezati stika.

Več v jutrišnjem tiskanem Dnevniku.