V raziskavi so ugotovili, da 79 odstotkov uporabnikov pametnih telefonov na napravo pogleda v največ 15 minutah po tem, ko so se zbudili. Jasna večina, 62 odstotkov, ne počaka niti nekaj minut, ampak telefon pograbi takoj, ko se zbudi. Med tistimi, starimi med 18 in 24 let, se ta delež giblje celo med 74 in 89 odstotki.

Facebookova aplikacija je sicer »šele« tretja najbolj priljubljena na pametnih telefonih, takoj za odjemalnikom elektronske pošte in spletnim brskalnikom, poroča portal Mashable. Še vedno pa je 70 odstotkov uporabnikov pametnih telefonov v ZDA rednih obiskovalcev facebooka, polovica njih namreč omrežje obišče vsaj enkrat dnevno.

En obisk traja dobri dve minuti

Uporabniki omrežje obiskujejo najpogosteje ob večerih in tik pred spanjem. Povprečen obisk prek pametnega telefona pa traja dve minuti in 22 sekund. Tako v enem dnevu na facebooku uporabnik prebije približno pol ure. Ne pozabimo, gre samo za obiske prek pametnih telefonov.

Približno polovico tega časa uporabniki porabijo za pregledovanje novic in objav na časovnici, v ostalem času pa si s prijatelji izmenjujejo kratka sporočila ali pišejo nove statusne objave. Raziskavo je za IDC naročil in financiral kar Facebook sam, še poroča Mashable.