Kdor misli, da je ekipa Tine Maze sestavljena iz samo petih obrazov – ti so se po koncu najuspešnejše sezone v zgodovini alpskega smučanja zasluženo nastavljali objektivom – se moti. Vodjo ekipe in zasebnega partnerja Andreo Massija pozna skoraj toliko Slovencev kot Tino Maze. Fizioterapevtka Nežka Poljanšek, trener Livio Magoni in serviser Andrea Vianello so postali v Sloveniji in alpskem smučarskem svetu izjemno prepoznavni in cenjeni. Veliko vlogo pa v ekipi Tine Maze igrata še najmanj dve imeni. To sta odlični švicarski menedžer Ralph Krieger, ki deluje v ozadju, a sklepa pogodbe s sponzorji Tine Maze, in Damijan Terpin, ki svoje odvetniško delo opravlja precej bolj pompozno.

Največja mojstrica opravljanja svojega dela je Tina Maze. Lahko bi imela ob sebi stočlansko ekipo, a ji prav nihče med njimi ne bi mogel pomagati, da ne bi bilo v trenutkih, ko smuča proti cilju, vse v njenih rokah. Vsi drugi člani imajo sicer zasluge za njene uspehe, eni več, drugi manj, a so vsi po vrsti zamenljivi! Tina Maze je namreč tako uspešna ženska, da bi si lahko za delo v svoji ekipi izbrala, kogar koli bi si želela. A je za te posle pooblastila Massija.

Italijan je avtoritativen šef, ki ima na terenu vse pod kontrolo in o vsem odloča sam. Zbral je ekipo, ki se ji priklanja ves alpski smučarski svet. Zunaj terena pa je za pogajanja glede pogodbe Tine Maze s Smučarsko zvezo Slovenije pooblastil človeka, ki se mu ne uklanja niti največja slovenska športna panožna zveza. Damijana Terpina je sicer mogoče na terenu videvati v družbi desne politične smetane. Ta je tudi poskrbela, da je še pred odhodom z oblasti javni uslužbenki na notranjem ministrstvu Tini Maze za posebne dosežke namenila 44.000 evrov.

Prav je, da gre ekipa Tine Maze svojo pot. V času petletnega delovanja ekipe se je na Smučarski zvezi Slovenije zamenjalo toliko predsednikov, direktorjev, trenerjev in drugih, da bi tudi tisti, ki dnevno spremljamo slovensko smučanje, hitro pozabili napisati koga, ki je imel vidno funkcijo nekaj dni več kot minister za infrastrukturo in prostor Igor Maher. Tudi zdajšnji predsednik SZS Primož Ulaga ne vliva nobenega zagotovila, da SZS prihodnje leto ne bo dobila novega predsednika, četrtega v štirih letih.

In prav z vsemi je bila ekipa Tine Maze v odmevnih medijskih sporih. Stane Valant je poslušal, da je nejeverni tomaž, ker ni bolj finančno podprl samostojne poti Tine Maze. Tomaž Lovše jih je slišal, da je bil velik ego, ki misli, da je na svoji funkciji vreden več kot prva zvezdnica slovenskega športa. Primož Ulaga pa je človek, ki mu nihče ne more očitati, da si ne prizadeva, da bi bili najboljši slovenski športniki za svoje uspehe nagrajeni. V dobri nameri je direktorico Barbaro Kürner Čad poslal v ogenj, da je podpisala aneks k pogodbi, da bi ji zveza izplačala nagrade za izjemne dosežke.

Toda ekipa Tine Maze gre na spomladanski vsakoletni klasiki prepiranj in pogajanj s smučarsko zvezo v podobi Terpina svojo pot. Večletnih prepiranj, ki so posledica tako imenovanih izsiljevanj in zahtevkov, po koncu smučarske sezone na mestu prvega moža SZS bržčas ne bi rešil niti Terpinov prijatelj ali vsaj dober znanec Janez Janša v svojih najboljših letih.