Obenem v času izvajanja ambulantne rehabilitacije in dnevne bolnišnične obravnave URI - Soča predvsem tistim uporabnikom, ki so gibalno ovirani in težko pokretni, omogoča tudi prevoz od doma in nazaj, so danes sporočili iz URI - Soče.

Popoldan je čas za prostočasne aktivnosti pacientov, ko se lahko pod varstvom inštituta večkrat v tednu odločijo za obisk kina, prireditev, živalskega vrta in drugih aktivnosti. Ob vikendih pa se lahko podajo na razne izlete, vozila se uporabijo tudi za druge aktivnosti, kot je prevoz športnikov invalidov na športna prvenstva, so pojasnili. "Tudi tovrstne aktivnosti namreč veliko pripomorejo k hitrejši in kakovostnejši rehabilitaciji in splošnemu boljšemu počutju tistih, ki se zdravijo ali rehabilitirajo na inštitutu," navajajo v Soči.

Direktor inštituta Robert Cugelj ocenjuje, da je za njih donacija velikega pomena, saj svojim bolnikom skušajo zagotoviti kar najbolj kakovostno bivanje ter jim pomagati pri obveznostih, ki jih prinaša proces rehabilitacije.

Generalni direktor Porsche Slovenija Danilo Ferjančič pa je pojasnil, da prvo vozilo, ki so ga inštitutu donirali že leta 2008, še vedno uporabljajo.