PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Nemčija - 2. Liga

Eintracht (B) - Dinamo Dresden
1

Eintracht se s Hertho bori za prvo mesto v drugi nemški ligi, skoraj pa si je že zagotovil napredovanje med prvoligaše. Po nekaj slabših rezultatih in treh tekmah brez zmage, je v zadnjem krogu v gosteh ugnal Bochum in se vrnil na zmagovito pot. Tokrat gosti skromni Dinamo, ki ga čaka še hud boj za obstanek v ligi. Po presenetljivi zmagi nad Hertho je Dinamo na zadnjih dveh tekmah znova precej padel, saj je brez doseženega gola izgubil proti Aueju in Kölnu. Težko bodo s takšno formo točke sedaj iskali na gostovanju pri eni najboljših ekip v ligi. (6/10)

Košarka - Mednarodni – Evroliga

Bamberg /+10/ - Panathinaikos
1

Bamberg resda v Top16 še ni okusil slasti zmage, a je bil na večini tekem zelo blizu uspeha, ponavadi pa dokaj nesrečno klonil z minimalno razliko. Če odštejemo dva visoka poraza za 20 točk proti CSKA in Albi, je na ostalih 10 tekmah Bamberg v povprečju izgubljal z razliko manjšo od šestih točk. Tudi v Atenah so bili Nemci blizu zmage, a jo na neverjeten način zapravili, zato se zavedajo, da se lahko kosajo tudi z grškim velikanom. To bo za njih zadnja domača tekma v evroligi, zato hočejo svojim navijačem za slovo gotovo pripraviti dobro predstavo, kjer pa najbrž niso tako brez možnosti, kot menijo stavnice. Panathinaikos si je najverjetneje že zagotovil nastop v končnici, saj mu to lahko preprečita le dva poraza na zadnjih dveh tekmah, Unicaja pa bi morala v gosteh premagati Efes in doma še CSKA, ekipi, ki krojita vrh skupine, kar je precej neverjeten scenarij, zato lahko Grki v Nemčiji igrajo sproščeno, predvsem pa ne rabijo Bamberga »razbiti«, kar bo domačim ponudilo možnost, da se dostojno poslovijo od evrolige. (7/10)

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Vienna Capitals - KAC
1

Letos se zdi, da je končno prišlo leto, ko bo Dunaj dočakal naslov avstrijskega prvaka, kar tako neuspešno naskakuje že kar nekaj let. Capitals so po izjemnem rednem delu, ko so bili večino časa na prvem mestu, dobro formo obdržali tudi v končnici, kjer so s 4:1 in 4:2 izločili Znojmo in Salzburg. Sedaj so favorit tudi proti celovškemu KAC, ki je v končnici do finala prehodil podobno pot kot Dunaj (4:1 proti Gradcu in 4:2 proti Linzu). V tem finalu bo najverjetneje odločilno vlogo ponovno odigrala prednost domačega ledu, kar bi morali Dunajčani danes prvič izkoristiti in povesti z 1:0, kar jim bo dalo krila za lažje nadaljevanje serije in naskok na lovoriko, ki si jo po toliko letih igranja pri vrhu lige Ebel tudi zaslužijo. (7/10)

Hokej - ZDA – NHL

Pittsburgh - Winnipeg
1

Pingvini so v torek zmagali že 13. zapored in so trenutno daleč najbolj vroče moštvo v NHL, prepričljivo pa tudi vodijo v vzhodni konferenci. Serijo zmag utegnejo nadaljevati tudi nocoj, ko gostijo Winnipeg, ki na papirju ne spada med najboljša moštva, a mu gre presenetljivo dobro, saj vodi v svoji diviziji, kar mu prinaša celo tretje mesto v vzhodni konferenci, če bi se končnica začela sedaj. Kljub temu je med današnjima nasprotnikoma na lestvici že 14 točk razlike, kar v vlogo favoritov postavlja domače moštvo, ki z zdravim Crosbyjem na čelu letos znova deluje zastrašujoče. (6/10)